GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Husbilsägarna återkommer ofta till Ventlinge ställplats – ”En pärla mitt i världsarvet”

Sedan 2013 finns Ventlinge ställplats på södra Öland. Många av husbilscamparna återkommer årligen, både för att njuta av lugnet, omgivningen och inte minst av att se solnedgången.
Ventlinge • Publicerad 26 juni 2021
Ventlinge ställplats lockar fler varje år.
Ventlinge ställplats lockar fler varje år.Foto: Privat

Förra året var ett rekordår för ställplatsen. I år började bokningarna komma tidigt inför sommarsäsongen och ägarna märkte snabbt att många planerade inför swemester, semester i Sverige.

Ställplatsen ligger på en gammal vall, på gräs och alla platser är väl utmarkerade. Vid Ventlinge ställplats finns även latrin– och gråvattentömning samt WiFi.

– Vi har utformat ställplatsen så som vi vill ha den men också lyssnat mycket på våra gäster, säger Louise Uddenbjörk som driver ställplatsen tillsammans med sin man Ola Petersson.

Totalt finns 23 ställplatser. Alla platser har gott om plats då den minsta är 100 kvadratmeter. Det är fyra meter mellan husbilarna, vilket är ett krav. Ventlinge ställplats har öppet året om, både med ställplatser och stugor.

– Vi har tre stugor och alla håller hög standard och är rök– och djurfria. Köken är fullt utrustade och det är maxantal på åtta sovande gäster i största stugan. När jag ska berätta för någon om läget här så brukar jag säga att det är en pärla mitt i världsarvet, för det är verkligen så det är. Och ställplatsen ligger endast ett stenkast från Alvaret och här finns goda möjligheter till fina promenader ner till havet, säger Louise.

När stuggästerna städat färdigt får de använda ytdesinfektionsmedel på de ytor man ofta tar i såsom handtag, strömbrytare med mera. Alla kuddar tvättas mellan gästerna och de erbjuds möjligheten att få välja att stugan ska stå tom två dygn innan de anländer.

Ola och Louise säger att de håller avstånd till gästerna och att mycket av kommunikationen sker via sms, telefonsamtal eller mail.

– Man får lära sig nya vägar men vi har tagit detta med covid-19 på största allvar, säger Louise Uddenbjörk.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.