Annons

Höstmys i Borgholm

Ett höstpyntat Borgholm med halmbalar och pumpor och lite musik i gathörnen är vad som väntar den som befinner sig där den sista helgen i september. Då arrangerar cityföreningen något som de kallar ”Höstweekend i Borgholm”.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 23 september 2020
Bilden är tagen vid en skördefest i Borgholm. I år blir det istället höstmys med halmbalar, pumpor, torghandel och extraöppet i butiker och restauranger.
Bilden är tagen vid en skördefest i Borgholm. I år blir det istället höstmys med halmbalar, pumpor, torghandel och extraöppet i butiker och restauranger.Foto: Carin Svensson

– Det blir inga mattält och sådant i år men torghandeln är igång och så ska vi ju pynta staden så mycket vi kan, med halmbalar och pumpor, som vi brukar göra för att det ska bli lite mysigt, säger Kenneth Sunesson, Borgholms cityförening.

Han berättar att det också kommer att bli en del musikaliska inslag på gator och torg, med någon trubadur och några elever från Borgholms kulturskola.

Annons

Höstligt, mysigt och trivsamt är ord Kenneth använder om den helg som cityföreningen kallar för ”Höstweekend i Borgholm”.

Restaurangerna och butikerna kommer att hålla extra öppet under den här helgen och en del av de sommarbutiker och -restauranger som kanske haft stängt några veckor efter sommaren eller trappat ner sina öppettider kommer att öppna upp igen för den helgen.

– Och just nu håller vi på och sätter upp en halmskulptur på torget, säger Kenneth.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons