Annons

Höstmys för slottets besökare

Varje år brukar det anordnas aktiviteter under höstlovet. Detta år är inget undantag. På Borgholms slott finns något för alla, stora som små.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 13 oktober 2023 • Uppdaterad 14 oktober 2023
Sista dagen för i år Borgholms slott har öppet är den 5 november. Fram tills dess är det fullt av aktiviteter.
Sista dagen för i år Borgholms slott har öppet är den 5 november. Fram tills dess är det fullt av aktiviteter.Foto: Pressbild

Det blir premiär för en helt ny guidning; Spökslottet. Under denna tur får åhörarna, både vuxna och barn som vågar följa med, höra mer om slottets mest kusliga historier. Här berättas bland annat om Vita frun, som så många påstår sig ha sett, skräckinjagande spökryttare som vaktar slottsskatten och mystiska röster som hörs nerifrån den djupa brunnen.

– Många är nyfikna på slottets myter och önskar höra mer om mystiska väsen och vålnader som sägs vandra runt här på slottet. Hösten är en passande årstid för dessa historier, säger Tommy Josefsson, slottschef.

Höstlovsprogrammet på Borgholms Slott

Specialguidningar:

Spökslottet, 28 oktober och 4 november.

Slottets mörka sida, 29 oktober, 1 november och 5 november.

Mysterieguidning för barn, 1 november och 4 november.

Spökvandring:

Team Equus For Hopes spökvandring, 28 oktober

Familjeaktiviteter:

Höstmys med mysterieguidning och slottsgrill, 1 november och 4 november.

Jakten på drakguldet och Leta drakägg dagligen.

Säsongsutställningar:

Sagolika hästar i slott och ruiner och Rockruinen 50 år.

Konsert i Drabantsalen:

Candlelight concert med Camerata Nordica 3 november.

Borgholms slott är öppet alla dagar till och med 5 november

Annons

På yttre borggården tänds eldkorgarna och i Stekarhuset är grillen varm för alla som vill grilla egen korv eller marshmallows under onsdagen och lördagen på lovet.

– Barnen och deras familjer erbjuds även en mysterieguidning tillsammans med prinsessan under dessa dagar, säger Tommy Josefsson, slottschef.

”Många är nyfikna på slottets myter och önskar höra mer om mystiska väsen och vålnader som sägs vandra runt här på slottet”
Tommy Josefsson, slottschef

Specialguidningen, Slottets mörka sida, kan vuxna besökare ta del av. Den tar dem med till platser som vanligtvis inte är öppna för besökare. Här berättas om slottets tid som fängelse, hemska brott och straff och hur eländigt det var att leva på Öland förr i tiden.

Det finns även möjlighet att se årets två säsongsutställningar samt delta i familjeaktiviteterna Jakten på drakguldet och Leta drakägg till och med den 5 november.

Höstlovet är vecka 44.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons