unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Holländske ägaren om unik satsning på öländsk glamping: ”Varulvar, surfing och bootcamp”

Från en bortglömd camping till ett lyxigt ställe med mysig atmosfär fullt av häftiga upplevelser.
Kalvhagen i Mörbylånga är i full gång att förvandlas av holländare som testar sitt succékoncept för första gången utomlands.
– Jag tror och hoppas vi är först i Sverige med det här, säger Joost Botman, en av företagets grundare och chef.
Bild från Glampingen i Nederländerna – nu tas samma koncept till Öland.
Bild från Glampingen i Nederländerna – nu tas samma koncept till Öland.
Foto: Laguna beach family camp

I början på året blev det klart med satsningen – den förfallna campingen med villavagnar fräschas upp och in rullar mysiga stugor och lyxigt tältboende.

– Det känns jättespännande. Det här är ett stort steg för oss, säger Joost Botman, som är grundare och chef på det holländska företaget bakom Laguna beach family camp som slår upp portarna till sin glamping i Kalvhagen den 12 juni.

– Nu görs en ny sandstrand och sedan rullar vi in med lastbilar från Nederländerna i maj, allt från stugor, tält till utrustning för alla aktiviteter. Och en restaurang med food truck.

Laguna beach family camp finns sedan innan i Nederländerna, förra årets pandemin utvecklades konceptet till en stor succé och i år växer det till tre olika ställen – varav Kalvhagen är ett.

– Ägaren som haft campingen i tre år hörde av sig om erbjudande. Vi var på plats i september förra året och behövde inte tänka någon längre stund. Kalvhagen och Mörbylånga är perfekt för vårt koncept, säger Joost Botman entusiastiskt.

Glampingen som byggs upp beskrivs som en liten surfingby för hela familjen med massvis av olika aktiviteter.

– Jag tror och hoppas vi är först och unika i Sverige med det här konceptet i Sverige. I Holland finns redan många sådana här ställen.

quote
Här ska finnas mycket saker att göra för hela familjen. Det är vårt stora mål.

Glamping är ett koncept som blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren men då ofta bara med några få lyxiga tält, ofta ute i naturen. Konceptet i Kalvhagen är betydligt mer omfattande.

– Det kommer ta fyra veckor för oss att bygga upp byn. Här ska finnas mycket saker att göra för hela familjen. Det är vårt stora mål.

Bland sakerna som händer är yoga, powerkiting, windsurfing och surfing, sailbiking, snorkling, utebio på stranden, träning med bootcamp, skjuta pilbåge samt något som kallas ”Varulvarna på Laguna Beach”.

– Det är en typ av populär sällskapsspel som är populär i Nederländerna.

På hemsidan står det förklarat: Campingen blir invaderad av varulvar. Nu måste campingborna genast ta saken i egna händer och utrota detta hot innan de alla blivit uppätna. Under spelledarens kontroll lotsas ni genom detta roliga och spännande spel.

Vilka ska besöka Kalvhagen/Laguna beach då? Svenskar eller holländare?

– Vi har redan holländska bokningar men mestadels blir det nog svenskar i år med tanke på hur resandet kan påverkas av pandemin, men vi kommer att ha både holländsk och svensk personal på plats.

Läs mer