1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Högstadiets upphandling överklagas – igen

Upphandlingen av Färjestadens nya högstadium har överklagats till Förvaltningsrätten. Även denna gång är det företaget Hansa Bygg AB som står bakom överklagandet.
Eleverna i norra kommundelen lär få vänta ytterligare på sin nya högstadieskola. Upphandlingen har överklagats.
Foto: Atrio arkitekter

Måndagen var sista dag för att överklaga upphandlingen av Färjestadens nya högstadium. Det var också då som överklagan kom in till Förvaltningsrätten i Växjö.

Upphandlingen vanns av Kalmarföretaget P&E 63 Invest AB, i konkurrens med tre andra företag. Bland övriga anbudsgivare fanns Hansa Bygg AB som förlorade förra upphandlingen och överklagade den processen. Nu har företaget valt att överklaga även den nya upphandlingen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Hansa Bygg anser att Mörbylånga kommun har brutit mot lagen om offentlig upphandling. Det vinnande bolaget P&E lämnade till en början in namn på ett bolag som skulle garantera byggnationens tekniska kapacitet. Kommunen godkände inte bolaget, och bad P&E komplettera med ett annat bolag. Detta gjorde P&E, men enligt Hansa Bygg missade Mörbylånga kommun att P&E inte lämnat in en så kallad egenförsäkran för det nya bolaget. Egenförsäkran är ett bevis på att bolaget får delta i upphandlingen och detta ingick i kommunens skall-krav, som måste uppfyllas.

Hansa bygg AB hade det näst billigaste anbudet, och anser att det skulle ha vunnit eftersom P&E inte uppfyllde kraven.

Den senaste överklagningsprocessen pågick i omkring ett halvår. Risken är därför stor att även denna byggnation försenas.

– Så är det, för även om det inte finns en grund som går igenom så tar processen tid. Det är tråkigt, men så är det. Det ska finnas rätt att överklaga, säger Mörbylångas kommundirektör Ann Willsund, som själv inte har hunnit läsa överklagan eftersom hon befinner sig på resande fot.

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Sport

Hoppade nytt klubbrekord - i första försöket: ”Alltid roligt”

Lista: Mästarna från veteran-ÖM

Sport

Beskedet: Loppet ställs in

”Måste även tänka på funktionärernas säkerhet”