Annons

Högstadiets överklagande är klart för avgörande

Mark– och miljödomstolen har fått in de yttranden som krävs i målet om upphandlingen av högstadiet i Färjestaden.
Färjestaden • Publicerad 23 april 2018
Medan Mörbylånga kommun avvaktar Förvaltningsrättens dom, fortsätter arbetet med detaljprojektering av högstadieskolan.
Medan Mörbylånga kommun avvaktar Förvaltningsrättens dom, fortsätter arbetet med detaljprojektering av högstadieskolan.Foto: Atrio arkitekter

I början av april fick Förvaltningsrätten i Växjö in ett yttrande från Hansa Bygg AB, där de svarat på yttrandet från Mörbylånga kommun.

– För närvarande har vi gjort bedömningen att målet är klart, säger Helene Larsson, föredragande på Förvaltningsrätten.

Annons

Men det dröjer ännu innan själva målet kan tas upp:

– Vi tar målen i tur och ordning och det är fortfarande ett antal mål före.

Kan du säga om det blir före eller efter sommaren?

– Jag vågar inte lova någonting. Vi jobbar på så gott vi kan.

Under tiden fortsätter Mörbylånga kommun att arbeta med detaljprojekteringen av skolan. Mörbylånga bostads AB sköter det arbetet, som beräknas vara klart före sommaren.

– Vår bedömning är att vi skulle kunna gå ut på ny anbudsräkning i början av sommaren. Men det beror på om Förvaltningsrätten hinner fatta beslut innan dess. Som alla överprövningar finns det väl också en instans till efter Förvaltningsrätten, säger kommunens mark- och exploateringschef Bengt Johansson.

Han ser dock en möjlighet att påbörja en ny anbudsprocess, även om det inte har kommit en dom i målet kring överklagandet.

– Jag har pratat med våra jurister och det verkar som att vi kan lägga ut en ny anbudsräkning, men vi får inte fatta något nytt tilldelningsbeslut förrän det andra ärendet är avslutat.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons