Höga temperaturer väntas på Öland – problem för riskgrupper

SMHI utfärdar meddelande om höga temperaturer även på Öland och delar av Sverige får klass 1-varningar.
ÖLAND • Publicerad 26 juli 2019
Höga temperaturer väntas på Öland i helgen.
Höga temperaturer väntas på Öland i helgen.Foto: ARKIV

Tidigare i veckan gick SMHI ut med ett meddelande om höga temperaturer som kunde ställa till med problem för riskgrupper och som gällde större delen av Sverige utom Öland, Gotland och Fjällen.

På fredagen inkluderades även Öland i meddelandet som gäller till och med måndag. SMHI utfärdar detta meddelande när det väntas maximal dygnstemperatur på minst 26 grader tre dagar i rad. Dessa temperaturer innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för riskgrupper. Samtidigt är risken för brand i skog och mark hög på Öland.

Om temperaturen når minst 30 grader under minst tre dagar uppdateras meddelandet till en klass 1-varning. Vilket inträffade på fredagen för delar av Norrland och Södermanland, Uppland, Västmanland och Stockholms län.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.