GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Höga elkostnader tvingar föreningen att stänga igen bastun: ”Det går inte ihop”

Många föreningar har det svårt på grund av de höga elkostnaderna. Nu meddelar Persnäs AIF att man tvingas stänga igen bastun och Persnäsgårdens lokaler under vintern.
Persnäs • Publicerad 29 september 2022 • Uppdaterad 4 oktober 2022
– Föreningen blöder med uppvärmningskostnader. Det finns ingenting att göra, säger Karin Olsson Svedberg från föreningen.
– Föreningen blöder med uppvärmningskostnader. Det finns ingenting att göra, säger Karin Olsson Svedberg från föreningen.Foto: Arkivbild

Under torsdagen meddelande Persnäs allmänna idrottsförening att man tvingas stänga igen Persnärsgården och föreningens bastu under vinterhalvåret på grund av det höga elpriset.

– Det känns fruktansvärt. Vi kan inte ha en uppvärmd bygdegård som inte hyrs ut. Vi har inte täckning för de kostnaderna, säger Karin Olsson Svedlund från Persnäs AIF.

Bingon och alla andra aktiviteter som hålls i Persnäsgårdens lokaler tvingas läggas ner i väntan på ett varmare klimat.

– Vi kör så länge det går att vara där utan för stora uppvärmningskostnader, men börjar det bli för kallt så kan vi inte sätta på elen för bingon tyvärr. Det går inte ihop, säger Karin.

– Bingon brukar knappt gå runt på vintern annars heller. Det har mer varit som en social service som vi haft, och det har varit uppskattat.

Fredagen är sista dagen att nyttja bastun, på lördagen stängs uppvärmningen av.

”Vi kan inte ha en uppvärmd bygdegård som inte hyrs ut”
Karin Olsson Svedlund
Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.