Annons

Hög puls i hela Färjestaden under Tjejkvällen

Många ville vara med och fira tjejkvällen i Färjestaden. In till modevisningen gick kön lång och sträckte sig ända bort till Hotel Skansens spa-avdelning. De butiker Ölandsbladet besökte under kvällen vittnade likaså om ett högt tryck av tjejkvällsfestande besökare.
Färjestaden • Publicerad 29 mars 2019
Heléne Eriksson Sköld och Eva Sundby var, till synes, väldigt nöjda med sitt besök på brandstationen i Färjestaden.
Heléne Eriksson Sköld och Eva Sundby var, till synes, väldigt nöjda med sitt besök på brandstationen i Färjestaden.Foto: Natalia Johansson

Färjestadens räddningstjänst: Hit lockades en och annan som ville uppdatera sig i hjärt- och lungräddning samt lära sig hantera en hjärtstartare.

– Vi hade till och med ett äldre par här som åkt från Föra. De hade med sig en egen hjärtstartare som de inte visste hur de skulle använda. Nu vet de det, säger Camilla Andersson, verksamhetschef på Räddningstjänsten Öland, Färjestaden.

Annons

Under kvällen fick hon in ett antal intresserade tjejer som kommer besöka Ebbetorp i Kalmar framöver för en prova-på dag. Eva Sundby och Heléne Eriksson Sköld, som åkt från Borgholm, är två av dessa.

– Det här var mitt mål för den här kvällen. Jag läste om det i tidningen och kände att vi måste åka hit. Jag är så upprymd, detta är något jag har velat sedan jag var 26 år, säger Eva Sundby som kan tänka sig ett yrke som deltidsbrandman.

Ingemar Tinnert visade teknik i akvarellmålning.
Ingemar Tinnert visade teknik i akvarellmålning.Foto: Natalia Johansson

Arontorp: Både Galleri Tinnert och Arontorps kroppkakor var välbesökt.

– Det här är första gången vi är med och det har varit en jämn ström av personer som kommit hit. Vi är väldigt glada och har haft så många trevliga möten, säger Ingemar Tinnert, Galleri Tinnert.

Inne på Arontorps kroppkakor satt Lena och Anna Vindahl och skålade i bubbel och lyssnade på trubaduren.

Hamnplanen: Efter modevisningen, där bland annat Humleboden i hamnen visade kläder och masker, drog sig många av tjejerna ner mot hamnplanen. Snabbt fylldes butikerna, fika- och matställena av glada och köpsugna besökare. För Karolina Jämtin och Isabelle Hellqvist var det första gången de deltog i Tjejkvällen.

Karolina Jämtin från Färjestaden och Isabelle Hellqvist från Karlevi var på väg ut i vimlet efter att ha varit på modevisningen. ”Det här är första gången vi är med, det verkar trevligt.”
Karolina Jämtin från Färjestaden och Isabelle Hellqvist från Karlevi var på väg ut i vimlet efter att ha varit på modevisningen. ”Det här är första gången vi är med, det verkar trevligt.”Foto: Maria Wiell

Ölands Köpstad: Aldrig har det väl varit mer folk på köpstaden. Tjejerna vimlade med varandra och bland utställare och butiker. Många kom fullastade med inköp ut på torget när det var dags för lottdragning. Lova Liljegren passade på att för kvällen få en snygg sminkning.

Lova Liljegren satte sig tillrätta på pallen i köpstaden för att få en kvällssminkning.
Lova Liljegren satte sig tillrätta på pallen i köpstaden för att få en kvällssminkning.Foto: Maria Wiell

Här saknas innehåll

Natalia JohanssonSkicka e-post
Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons