Annons

Hittade förtvivlad och ensam pojke på parkeringen: Letade efter sina föräldrar – ”sa mamma och pappa”

Pojken var skärrad och letade efter sina föräldrar på parkeringen. Både privatpersoner, kommunen och polisen kopplades in i sökandet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 15 augusti 2022 • Uppdaterad 19 augusti 2022
Pojken var skärrad och letade efter sina föräldrar på parkeringen. Både privatpersoner, kommunen och polisen kopplades in i sökandet. Bilden är från ett annat sammanhang.
Pojken var skärrad och letade efter sina föräldrar på parkeringen. Både privatpersoner, kommunen och polisen kopplades in i sökandet. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: FatCamera

Under söndagen kallades polisen till Talluddens camping i Färjestaden. En person hade hittat en ensam och förtvivlad pojke, mellan 4 och 5 år gammal, på parkeringen som letade efter sina föräldrar.

– Den här personen tog hand om pojken och lyckades lugna honom med saft och kex. Pojken sa bara mamma och pappa och kunde inte säga några namn. Hon försökte ändå hitta pojkens föräldrar men lyckades inte och ringde polisen för att få hjälp, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Annons

Polisen och personen gjorde tillsammans en insats, bland annat genom upprop i sociala medier, men utan framgång. Efter ett tag kopplades kommunens socialjour in på fallet. Historien slutade till slut lyckligt, pojken och föräldrarna återförenades.

– Jag vet inte hur de återförenades eller hur lång tid det tog att hitta föräldrarna.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons