Annons

Hela Öland drar folk från hela Sverige - aldrig sett så mycket folk på ön!

Köer i norr och söder, öster och väster. Har aldrig sett så mycket Skördefestfolk på Öland.
Publicerad 2 oktober 2018

De officiella siffrorna kommer på visserligen först i slutet av veckan. Ledsen att förstöra spänningen, men jag kan redan nu säga att Ölands Skördefest lär visa rekordsiffror 2018.

Mer än en kvarts miljon människor besökte Öland under långhelgen. En kvarts miljon är nämligen vad som ”vanligtvis” brukar vara den ungefärliga besökssiffran.

Annons

Det var många besökare som anlände norra Öland och invigningen redan i onsdags. Parkeringar började fyllas under fredagen.

På lördagen var det köer vart man än körde, dessbättre rullade trafiken förutom vid ett par olyckstillfällen.

”Har aldrig sett så mycket folk och bilar i Mörbylånga”, beskrev vår reporter Maria Wiell.

”Köer till och med på Norra Möcklebyvägen”, konstaterade destinationsutvecklaren Stefan Ahlgren vid Ölands turistorganisation, på sin instagram.

Pia Axelsson, verksamhetschef för Ölands Skördefest beskriver 2018 års fest som ”all time high” och ”succé”.

Några konstateranden kan vi göra. Ölands Skördefest är numera hela Ölands angelägenhet. Länge hängde det i att Ölands Skördefest ”mest” var för södra Öland. Det där kan vi konstatera att den tiden för länge sedan är förbi. Skördefesten drar folk till Hela Öland.

Tidningens reportrar, som nästan samtliga har varit i tjänst under helgen, rapporterar känslan av att gästerna också kommer långväga ifrån.

Jodå, visst är det mycket smålänningar, blekingar och östgötar bland besökarna. Men under helgen har vi mött så många långväga besökare från exempelvis Gävle, Göteborg och Skellefteå, för att det ska vara en slump.

Under radarn tycks det som att Ölands Skördefest efter 22 år verkligen blivit känt i hela Sverige. Skriver ”under radarn” för fortfarande känns det lite grann som att Ölands Skördefest ändå ligger lite i den nationella mediaskuggan.

Lokalt följs skördefesten av tidningar, radio och tv, men på riksplanet så är det ju inte direkt så att Ölands Skördefest dominerar mediautbudet.

Desto bättre då att både lyckas behålla och även styrka varumärket Ölands Skördefest genom bästa möjliga marknadsföring - den som går från mun till mun, den nöjda besökaren som tipsar sina vänner och bekanta!

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons