Här var Skördefestens största trafikproppar

Många Skördefestbesökare vittnar om att de aldrig tidigare suttit i så många köer. Ölandsbladet har listan på fem av de största trafikpropparna.
Öland • Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 4 oktober 2018
Köerna blir ofta långa längs vägen mot Eriksöre bygata, där händelserna är många under Skördefesten.
Köerna blir ofta långa längs vägen mot Eriksöre bygata, där händelserna är många under Skördefesten.Foto: Malin Edeborg

1. Eriksöre

Bygatan förvandlas till en oas av pumpor, grönsaker, konst, hantverk och matserveringar. Arrangörerna gör i ordning stora parkeringar, och biltrafiken brukar vara tät både till och från byn. Här får besökarna ofta räkna med att hamna i bilköer.

2. Borgholm

Borgholm är för många en given hållpunkt på skördefestrundan. Inte minst lockar Fårets dagar på Borgholms slott, där de som kommer söderifrån blir stillastående längs väg 136 i väntan på en vänstersväng. Norrifrån kommer många som varit på norra Öland eller besökt Borgholms centrum. Trafiksituationen kan också göra det besvärligt för dem som ska åka från slottet och norrut.

3. Stora Rör

Totalförsvarets dag lockar mycket folk. Infarten till Stora Rör är svår och precis som vid Borgholms slott blir det långa köer när besökare kommer söderifrån och behöver göra en vänstersväng. I år kom en del besökare väldigt tidigt och det kan bero på att de visste vilken trafiksituation som skulle råda längre fram på dagen.

4. Bröttorp

Årets nya inslag på Skördefesten var tractorpullingen i Bettorp. Många besökare valde att ta vägen från Färjestaden mot Norra Möckleby, vilket resulterade i långa köer som startade strax innan Bröttorp. Tractorpullingens arrangörer vittnade också om besökare som blev försenade till evenemanget.

5. Glömminge

Flera olika aktiviteter pågick, på båda sidor om väg 136. Vägens smala utformning och låga hastighet gör att det snabbt bildas köer genom orten. De som skulle söderut och kan sina genvägar gjorde möjligen valet att lämna 136:an och istället svänga av på vägen som leder mot Röhälla och Lökenäs.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.