Annons

Här fortsätter byggboomen – de ska bygga lägenheter: ”Något för alla”

Markaffären är klar, nu skissar den nyblivne ägaren på 30 - 40 lägenheter där minst hälften ska vara hyreslägenheter.
– Vi räknar med att söka bygglov under det andra kvartalet i år och byggstart kan möjligen vara vid årsskiftet 2021/2022, säger Bo-Christer Andersson på BTE Bygg om det som ska växa fram mellan Bosams och Resedan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 11 mars 2021
Klart för ny lägenhetssatsning i Borgholm.
Klart för ny lägenhetssatsning i Borgholm.Foto: Michael Ståhl

Det har varit på gång en längre tid och nu är det klart – den lokala byggfirman BTE Bygg är ny ägare till den 2 917 kvadratmeter stora tomten mellan Bosams och Resedan-fastigheten i Borgholm.

– Stämmer. Affären är avslutad med köpeskillingen på banken, rapporterar ”säljaren” Staffan Larsson (C), ordförande för Borgholm Energi (Beab).

Annons

I avtalet mellan Beab och BTE finns en klausul vars innehåll är goda nyheter för alla på jakt efter hyreslägenheter i Borgholm med omnejd där lediga sådana tenderar att försvinna blixtsnabbt från marknaden.

– Där står att hälften av bebyggelsen på tomten ska vara hyresrätter, säger Staffan Larsson.

Köpeskillingen, 2,5 miljoner kronor stor, kommer inte att sitta på Beabs bankkonto länge.

– De är en del i finansieringen på VA-sidan där vi har stora investeringar framför oss.

BTE Bygg har på kort tid vuxit till en stor aktör när det gäller nyproduktion av hyreslägenheter i Borgholm.

Under 2020 färdigställde företaget dels Bosams-fastigheten med elva lägenheter, dels närliggande Solsidan med sex hyreslägenheter – båda byggnaderna uppförda på granntomten till Resedan 11.

– Tanken på Resedan 11 är lägenheter, en del bostadsrätter, en del hyresrätter. Hälften ska vara hyresrätter, men den exakta fördelningen har jag inte i dag, säger Bo-Christer Andersson på BTE Bygg.

Hur många?

– Vi håller på och skissar på det, kanske mellan 30 – 40 lägenheter fördelat på två huskroppar. Utformningen är för tidigt att svara på eftersom det ligger på ritbordet.

När?

Annons

– Vi räknar med att söka bygglov under det andra kvartalet i år och byggstart kan möjligen vara vid årsskiftet 2021/2022.

BTE:s uttalade strategi är enligt Bo-Christer Andersson ”Mer lägenheter i Borgholm”.

– Och på Resedan 11 ska det bli något för alla, säger denne och ser fortsatt stark efterfrågan på hyreslägenheter.

– Folk har redan ringt och frågat om Resedan 11 och anmält sitt intresse till Bo på Öland.

”Vi räknar med att söka bygglov under det andra kvartalet i år och byggstart kan möjligen vara vid årsskiftet 2021/2022.”
Bo-Christer Andersson, BTE Bygg
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons