Annons

Här får du inte stå med bilen när kungafamiljen passerar

Centralt belägna gator i Borgholm har tömts på fordon inför den kungliga kortegen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 11 juli 2022 • Uppdaterad 14 juli 2022
Även Ölandsbladet får flytta på sig när kungafamiljen ska åka häst och vagn genom Borgholm, bland annat här på Norra Långgatan.
Även Ölandsbladet får flytta på sig när kungafamiljen ska åka häst och vagn genom Borgholm, bland annat här på Norra Långgatan.Foto: Simon Karlsson

Som Ölandsbladet tidigare berättat är en nyhet under årets Victoriadagar en kunglig kortege med häst och vagn, på kronprinsessans födelsedag den 14 juli.

Kortegen avgår från Sollidens slott klockan 16.30, genom skogen ned till Borgholm, genom staden och till slottsruinen där hyllningskonserten till Victoria ska hållas. (För de som inte har biljett till konserten går den att följa live på en storbildsskärm vid Strand Hotell, med start 17.30. Delar av den sänds även på SVT senare på kvällen.)

Annons

Kortegen påverkar trafiksituationen i centrala Borgholm, på de gator den ska rulla på, redan från tisdagen.

Här går den kungliga kortegen under torsdagen.
Här går den kungliga kortegen under torsdagen.Foto: Victoriadagarna

På Norra Långgatan och Köpmangatan förbjuds fordonstrafik från och med den 12 juli, klockan 08, till och med den 14 juli, klockan 18.

”Förbudet gäller även parkering eller uppställning av bilar på och längs med gatorna. Parkerade bilar måste flyttas från Norra Långgatan och Köpmangatan. Om bilar inte flyttas kan de korttidsflyttas av Borgholms kommun”, meddelar kommunen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons