Här blir det 200 solpaneler och laddning till elbilar: ”Klart till påsk”

Ett akut öländskt behov till sommaren – nu kommer företagsprofilen med en snabb lösning för elbilar.
– Det känns bra på många sätt just nu, säger Magnus Yngvesson, VD för Kakelcenter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 30 mars 2022 • Uppdaterad 31 mars 2022
Magnus Yngvesson ligger bakom satsningen på solceller på taket vid byggnaden bredvid Cirkle K och mittemot Ölandsbladet vid Färjestadens hamn.
Magnus Yngvesson ligger bakom satsningen på solceller på taket vid byggnaden bredvid Cirkle K och mittemot Ölandsbladet vid Färjestadens hamn.Foto: Magnus Anderberg, Mattis Andersson

Det är nere vid hamnen i Färjestaden på Storgatan 6 som satsningen görs – på taket till byggnaden där Wellness huserar och där Kakelcenter tidigare höll till innan de flyttade till Arontorp.

– Taket är på ungefär 590 kvadratmeter och rymmer 200 solpaneler.

Ölandsbladet skrev förra veckan om bristen på laddningsstationer för elbilar på Öland. Nu ploppar det alltså snart upp ett välbehövligt ställe. Precis vid Cirkle K i Färjestaden.

– Det blir sju laddningsstationer för bilar på baksidan av byggnaden. Förhoppningen är att ha det klart till påsk, säger Magnus Yngvesson.

Hur snabb laddning handlar det om?

– Relativt snabbt, sju bilar från noll till full tank på tre och en halv till fyra timmar. Elen går även till driften av fastigheten.

”Vi bor på Öland, det är mycket sol och mycket folk på sommaren och det här är ett bra tak för ändamålet,”
Magnus Yngvesson, VD Kakelcenter.

Satsningen har varit på gång i ett års tid.

– Vi bor på Öland, det är mycket sol och mycket folk på sommaren och det här är ett bra tak för ändamålet, konstaterar Yngvesson.

– Det känns bra på många sätt just nu med den elbrist som finns.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.