Annons

De öländska eleverna bäst i Sverigetopp

Betygsstatistik från Kolada visar att eleverna i Borgholms kommun var bland de 30 bästa i landet.
Borgholms kommun • Publicerad 17 februari 2021
Eleverna i årskurs nio hade 2020 bland de bästa betygen i landet.
Eleverna i årskurs nio hade 2020 bland de bästa betygen i landet.Foto: Arkiv

Borgholms kommun meddelar i ett pressmeddelande att eleverna som slutade nian i Borgholms kommun våren 2020 presterade på en hög nivå, enligt betygsstatistik från analysverktyget Kolada. Återigen är Borgholms kommun bland de bästa i landet.

Eleverna som slutade årskurs 9 i juni hade ett medelmeritvärde på 240,8 vilket är bland de 30 bästa i Sverige. Bästa kommun i landet är Danderyd med ett medelmeritvärde på 274,5.

Annons

– Borgholms kommuns resultat är ett kvitto på ett gott gemensamt arbete från förskola genom grundskola upp till årskurs 9, säger Roland Hybelius, utbildningschef i ett pressmeddelande.

Elevernas meritvärde baseras på de slutbetyg eleverna får i 17 ämnen. Ett A ger 20 meritpoäng, B ger 17,5, C ger 15, D ger 12,5 och ett E ger 10 meritpoäng. Ett F, som är underkänt betyg ger 0 meritpoäng. Maximalt meritvärde är 340.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons