GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är de godaste brännvinen till julbordet

Snart är det dags för julbord men vilket kryddat brännvin är egentligen godast? Ölandsbladet har testat fem sorter och det är klassikerna som står stadigast.

ÖLAND

Foto: Pressbild

Aalborg Jule Akvavit

Aalborg Jule Akvavit

Tillverkare: Den danske spritfabrikker
Pris: 299 kronor
Alkoholhalt: 47 %
Snittbetyg: 4
Högsta betyg: 5 Lägsta betyg: 3
Omdöme: En god, fin och klassisk akvavit vid julbordet som verkligen föll testpanelen i smaken. ”Kvalitet”, ”härlig dillsmak”, ”passar utmärkt till sillen” och ”Riktigt frisk och fin” var några reaktioner.
Saltö.
Saltö.
Foto: Pressbild

Saltö

Saltö – ekologisk

Tillverkare: Saturnus
Pris: 149 kronor
Alkoholhalt: 38 %
Snittbetyg: 2
Högsta betyg: 2 Lägsta betyg: 2
Omdöme: Snapsen är kryddad med kummin, fänkål och pors. Det händer grejer i munnen och smaklökarna får jobba. Trots detta var testpanelen skeptisk. ”En smakupplevelse men kanske för många smaker?”, ”Den är inte äcklig men inte wow heller, svårbedömt”, ”Varken eller...”
Linie Aquavit Christmas Edition
Linie Aquavit Christmas Edition
Foto: Pressbild

Linie Aquavit Christmas Edition

Linie Aquavit Christmas Edition

Tillverkare: Arcus Sweden AB
Pris: 219 kronor
Alkoholhalt: 41,5 %
Snittbetyg: 2,5
Högsta betyg: 5 Lägsta betyg: 2
Omdöme: Majoriteten av testpanelen blev besvikna på den här versionen av Linie Aquaviten och tycker den är betydligt sämre än den vanliga. Betyget blev en hyfsad Norgehistoria. Men den höjdes den till skyarna av en medlem och särskilt för eftersmaken.
O.P. Anderson
O.P. Anderson
Foto: Pressbild

O.P. Anderson

Tillverkare: Vinuversum AB
Pris: 209 kronor
Alkoholhalt: 40 %
Snittbetyg: 4,5
Högsta betyg: 5 Lägsta betyg: 4
Omdöme: Denna kryddiga klassiker föll verkligen panelen i smaken och är snapstestets vinnare. Den håller alltid stilen och är perfekt, inte bara till julbordet utan passar även fint till kräftor. ”Ren smak som rensar ur munnen ordentligt”, Håller i alla tider”.
Utö
Utö
Foto: Pressbild

Utö

Utö – ekologisk

Tillverkare: Saturnus
Pris: 219 kronor
Alkoholhalt: 38 %
Snittbetyg: 2,25
Högsta betyg: 4 Lägsta betyg: 1
Omdöme: En ekologisk snaps med tydliga inslag av citron och fläder som sticker ut i testet. Den är snäll och fruktig men det föll inte panelen i smaken. ”Den är ganska vattnig”, ”smakar inte som brännvin” och ”den passar inte till julbordet” var omdömena.

Läs mer