Annons

Här är de bästa restaurangerna på Öland

Sedan tidigare är det klart att nio öländska restauranger tar plats i årets White Guide. Nu har också klassificeringarna och recensionerna släppts.
ÖLAND • Publicerad 7 mars 2019 • Uppdaterad 8 mars 2019
Bara fyra öländska restauranger får poäng i White Guide, övriga hamnar i klassen ”Också ett bra ställe”.
Bara fyra öländska restauranger får poäng i White Guide, övriga hamnar i klassen ”Också ett bra ställe”.Foto: ARKIV

600 krogar tar plats i restaurangguiden White Guide 2019 och av dem återfinns nio stycken på Öland, vilket är tre färre än förra året.

Restaurang Trädgårdsgatan 26 är med sina 68 poäng den högst rankade restaurangen på Öland och är också den enda i klassificeringen ”Mycket god klass”. Den var också nominerad till priset ”Årets Hjärtekrog” men det vanns av Hemmagastronomi i Luleå.

Annons

Eco By Strandnära har också 68 poäng men hamnar i ”God Klass” eftersom de inte har tillräckligt höga matpoäng. I klassen återfinns även Gamla Televerket Vin & Bistro (61 poäng) och Eksgården Krog & Rum (66 poäng), trots att krögaren Christofer Johansson har lämnat krogen för satsningen på Hotell Borgholm.

Under klassen ”Också ett bra ställe” hamnar Lundgrens Garage, Seasalt Kitchen, Kackelstugan, Norrings Crêperi och Mormors Restaurang.

Där hamnar de restauranger som får under 60 poäng eller 22 poäng på mat, de exakta poängen redovisas inte.

De restauranger som inte finns med från förra året är Café Mejeriet, Ninnis Kroppkaksbod och Hotell Borgholm.

White Guide bedömer nivån, inriktningen och kvaliteten på mat, dryck, service och ambiance vilket resulterar i slutpoäng där maten väger tyngst.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons