Annons

Här är bröderna som arrenderar Stenhusa krog

För en månad sedan tog bröderna över arrendet för Stenhusa krog som byter namn till Stenhusa frukost & lunch.
– Det är fullt upp men vi kommer smyga igång lite grann på valborgsmässoafton med att erbjuda varmt kaffe, goda mackor och trevlig stämning, säger den ena brodern.
Stenåsa • Publicerad 27 april 2019 • Uppdaterad 29 april 2019
Erik och Wiktor Halldén ser fram emot att driva Stenhusa frukost & lunch.
Erik och Wiktor Halldén ser fram emot att driva Stenhusa frukost & lunch.Foto: Natalia Johansson

På valborgsmässoafton öppnas dörrarna till restaurangen med det nya namnet ”Stenhusa Frukost och Lunch” som ligger bredvid Naturbokhandeln i Stenåsa. Namnbytet hänger ihop med restaurangens nya koncept, ett koncept som utgått från den rådande vattenbristen.

– Vi kommer använda så lite vatten som möjligt därför kommer vi ta med kommunalt vatten i dunkar, säger Wiktor Halldén och berättar sedan att det kommer bli ett mer cafélikt utbud i restaurangen.

Annons

Det kommer finnas matiga smörgåsar, kaffe, paj och bullar.

– Det är även en anledning till att valde att byta namn, för att det ska bli en tydlighet, tillägger Wiktor.

För någon månad sedan blev det klart med arrendet. Det har därför varit bråda dagar för bröderna som har inrett med fokus att få till en mysig och hemtrevlig miljö.

– Vi ser framför oss att folk sätter sig här och umgås, att det är en trivsam plats att hänga på, säger Erik Halldén och visar en speciell fågelskådarhörna med utsikt över det öppna åkerlandskapet.

Serveringen kommer ha en tydlig koppling till fåglar och fågelskådning.

– Det finns mycket ovanliga fåglar här i trakterna.

Bröderna har ett gemensamt matintresse och har tidigare gett ut en kokbok med namnet ”Det är ju en dag imorgon också”. De kan även avslöja att en ny bok är på gång som kommer handla om smörrebröd.

På Stenhusa frukost & lunch finns det sammanlagt 26 platser invändigt, ett fyrtiotal platser ute, samt möjlighet att lägga ut filtar på den frodiga gräsmattan. De börjar med att arrendera lokalen detta år ut med öppet från onsdagar till lördagar, men de har samtidigt en förhoppning och vision att kunna driva caféet året runt.

– Vi börjar så här så får vi se. Vi ser fram emot att få prova på verksamhetslivet på Öland och bidra till ett levande matklimat, säger Erik Halldén.

På valborgsmässoafton öppnar de dörrarna till restaurangen i Stenåsa.
På valborgsmässoafton öppnar de dörrarna till restaurangen i Stenåsa.Foto: Natalia Johansson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons