unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Klart: Hansa Byggs ansökan om överprövning avslås

Kammarrätten avslog Hansa Byggs ansökan om överprövning vilket innebär att en projektering och byggnation av den kommunala skolan i Färjestaden skulle kunna dra igång och skolan stå klar årsskiftet 2020/2021.
Foto: Natalia Johansson

Idag kom domen från kammarrätten i Jönköping.

Kammarrätten instämmer i de bedömningar förvaltningsrätten har gjort och avslår Hansa Byggs överklagan. Rätten anser inte att kommunen har genomfört upphandlingen i strid med de grundläggande principerna vad gäller Lagen om offentlig upphandling (LOU).

– Vi är mycket nöjda med utfallet. Nu hoppas vi istället att vi kan skriva ett avtal med kommunen, lämna detta bakom oss och påbörja en byggnation, säger Jesper Thiman, Investment Manager på P&E Invest AB.

Likaså kommunens mark och – exploateringschef Bengt Johansson var nöjd.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Kammarrättens dom var väldigt kortfattad och väldigt klar, vi är glada att vi haft rätt hela tiden. Blir det ett snabbt besked om det blir överprövning eller inte gör jag en beställning i sommar. Vi tycker att Färjestaden behöver den här skolan, ska Bengt Johansson, exploateringschef i Mörbylånga kommun ha sagt till tidningen Barometern.

Mikael Åhlund, vd på Hansa Bygg uttryckte sin besvikelse över beskedet.

– Det här är naturligtvis tråkigt. Ibland så kan jag inte förstå varför man tar upp det till kammarrätten överhuvudtaget när man fick den här knapphändiga domen som vi fick. Vi hade förväntat oss något helt annat.

– Vi tycker det är så mycket brister och att man ska få läka gamla sår på ett så enkelt sätt... jag tycker reglerna är rätt sjuka, men det är vad jag tycker.

Har du något besked idag för om ni tänker gå vidare?

– Nej, jag har inga besked. Vi får helt enkelt ta och titta på det. Jag har en advokat som sitter och jobbar med detta, säger Mikael Åhlund.

Väljer Hansa Bygg att överklaga kammarrättens beslut så kan de begära prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen, detta ska då ha lämnats inom tre veckor.