Handlare slagen blodig vid rånförsök

Borgholmshandlaren Ahmed Nasser slogs på torsdagsförmiddagen blodig i ett rånförsök utanför dennes klädbutik.
Polisen hade två patruller på plats kort tid efter händelsen där tre personer eftersöks.
Borgholm • Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 17 augusti 2018
Slogs blodig vid rånförsök. ”Killen slog mig hårt i ansiktet,” berättar Amhed Nasser, med klädbutik i Borgholm.
Slogs blodig vid rånförsök. ”Killen slog mig hårt i ansiktet,” berättar Amhed Nasser, med klädbutik i Borgholm.Foto: Michael Ståhl

Det är en omskakad Ahmed Nasser Ölandsbladet pratar med fem-tio minuter efter det som polisen i nuläget rubricerar som rånförsök, motvärnsfallet.

– Det kom in en kort kille i blå jacka och ville prova skärp och utanför stod en kille och en tjej som han var i sällskap med. Han hade mjukisbyxor så jag kände att det var något skumt, att han var inne för att kolla läget.

När en kund kom in i butiken ursäktade sig killen och gick ut - med Amhed Nasser efter.

– Han hade tagit en väska som hängt utanför butiken och när jag försökte ta tillbaka väskan small det, berättar Ahmed Nasser.

Det hårda slaget med öppen handflata träffade honom på höger kind samt mungipa, varpå blodvite uppstod.

– Sedan sprang han härifrån medan de andra två lugnt promenerade i väg, beskriver den välkände butiksinnehavaren och tror att killen kom undan med några skärp.

Ahmed Nassers klädbutik Ahmadela ligger vid torget i centrala Borgholm. Rånförsöket inträffade vid 10-tiden inför en mängd vittnen som befann sig på Storgatan och i torgområdet.

– Killarna och tjejen såg påtända ut, inte härifrån - jag la märke till dem innan händelsen och de luktade problem lång väg, berättar ett vittne om trion.

Kunden som kom in i butiken berättar:

– Jag tror att killen tänkte råna Ahmed inne i butiken, men blev skrämd när jag dök upp.

Polisen hade tidigt två patruller från Kalmar samt lokal polis på plats.

– Än så länge har vi inte hittat någonting, men en patrull är kvar, säger kommunpolis Magnus Areskog till Ölandsbladet vid 13.30-tiden och förklarar brottsrubriceringen.

– Eftersom det är lite oklart om det tillgreps något rubricerar vi det som rånförsök, motvärnsfallet. Motvärnsfallet är när tjuven blir påkommen och utövar våld eller hot för att komma undan.

Signalementet på den misstänkte mannen?

– Cirka 1,70 lång, kortklippt mörkt hår, grova mjukisbyxor, blå täckjacka. Ingen verkar känna igen den här trion och killen och tjejen utanför har vi inget direkt signalement på. Deras roll är också lite oklar, de var ju inte aktiva i brottet, säger Magnus Areskog.

För Ahmed Nasser är det andra gången på kort tid han befunnit sig i en hotfull situation.

– Jag hade en kille här på Victoriadagen som hotade mig och skulle slå mig. Det är otäckt.

Polisens tipstelefon är 114 14.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.