Håll avstånd i trafiken och se till att du ses i mörkret!

Ölands Skördefest är en stor folkfest som årligen lockar många besökare. Glöm inte att det blir mörkt på kvällarna. Ha gärna reflexer eller en reflexväst till hands när du kliver ur bilen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 29 september 2022 • Uppdaterad 30 september 2022
Eriksöre Bygata är ett av alla välbesökta mål för besökarna.
Eriksöre Bygata är ett av alla välbesökta mål för besökarna.Foto: Peter Boström

Det är klokt att ta med en ficklampa att lysa med när mörkret infinner sig. Många har numera mobiltelefoner med ficklampor i, så se till att ha mobilen laddad. Ta för vana att alltid använda reflex och tänk på att även barnvagnen och hunden behöver synas.

Timmarna innan invigningen av Årets Ölandsby i Rälla på onsdagskvällen kan det vara trångt på Ölandsbron, samma sak brukar gäller fredag eftermiddag och kväll. Men framför allt söndag eftermiddag kan medföra långa köer på bron, när tiotusentals människor lämnar festen.Tänk på att hålla avstånd. Pumpa lagom mycket på gasen!

Det är mer trafik i omlopp än sommartid, samtidigt som mörkret ställer större krav på förarna. Det kan vara lite trixigare än vanligt att ta sig fram längs de öländska vägarna och finna en parkeringsplats. Låt dig inte skrämmas, med lite mer tålamod och lite planering så brukar det inte vara några bekymmer. På de allra flesta större arrangemang så finns det trafikvakter som är på plats för att hjälpa dig parkera.

Följ noga de anvisningar som finns – de är till för din skull. Se nu till att njuta av allt Ölands Skördefest har att erbjuda, det finns så mycket att välja bland!

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.