Annons

Håll avstånd i trafiken och se till att du ses i mörkret!

Det är mer trafik i omlopp än sommartid, samtidigt som mörkret ställer större krav på förarna. Glöm inte att det blir mörkt på kvällarna. Ha gärna reflexer eller en reflexväst till hands när du kliver ur bilen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 29 september 2023
Under Ölands Skördefest är det mycket trafik på de öländska vägarna. På de allra flesta större arrangemang så finns det trafikvakter som är på plats för att hjälpa dig parkera.
Under Ölands Skördefest är det mycket trafik på de öländska vägarna. På de allra flesta större arrangemang så finns det trafikvakter som är på plats för att hjälpa dig parkera.Foto: Peter Boström

Det är klokt att ta med en ficklampa att lysa med när mörkret infinner sig. Många har numera mobiltelefoner med ficklampor i, så se till att ha mobilen laddad. Ta för vana att alltid använda reflex och tänk på att även barnvagnen och hunden behöver synas.

Timmarna innan invigningen av Årets Ölandsby i Grönhögen på onsdagskvällen kan det vara trångt på Ölandsbron, samma sak brukar gäller fredag eftermiddag och kväll. Men framför allt söndag eftermiddag kan medföra långa köer på bron när tiotusentals människor lämnar festen.Tänk på att hålla avstånd. Pumpa lagom mycket på gasen!

Annons

Det kan vara lite trixigare än vanligt att ta sig fram längs de öländska vägarna och finna en parkeringsplats. Låt dig inte skrämmas, med lite mer tålamod och lite planering så brukar det inte vara några bekymmer. På de allra flesta större arrangemang så finns det trafikvakter som är på plats för att hjälpa dig parkera.

Följ noga de anvisningar som finns – de är till för din skull. Se nu till att njuta av allt Ölands Skördefest har att erbjuda, det finns så mycket att välja bland!

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons