Annons

”Gud håller ställningarna” - i Borgholm

Borgholms kyrka ska fasadrenoveras och har slagits in i ett paket av skyddsduk och byggnadsställningar. På en skylt meddelar Norra Ölands pastorat att ”Gud håller ställningarna”.
BORGHOLM • Publicerad 5 april 2018
I torsdags förmiddag hängdes skylten upp på byggnadsställningarna vid Borgholms kyrka.
I torsdags förmiddag hängdes skylten upp på byggnadsställningarna vid Borgholms kyrka.Foto: Alexander Jensen
Med skylten vill Norra Ölands pastorat förmedla budskapet att Gud håller i ställningarna när vi andra inte orkar.
Med skylten vill Norra Ölands pastorat förmedla budskapet att Gud håller i ställningarna när vi andra inte orkar.Foto: Alexander Jensen

Skylten sattes upp i torsdags förmiddag och har uppmärksammats positivt av flera förbipasserande ölänningar. Genom skylten vill Norra Ölands pastorat skänka glädje och påminna om att Gud håller i ställningarna när vi andra inte orkar.

– Det är inte vi som är upphovsmakare till skylten. Den har använts på andra ställen i landet där det har gjorts fasadrenoveringar på kyrkor. Men vi tycker om idén och tänkte att den passade här också, säger Britt-Marie Brosgård, kyrkokamrer på norra Ölands pastorat.

Annons

Den är ganska rolig...

– Ja det tyckte vi också och det är tanken att den ska ge glädje.

Hur går fasadrenoveringen?

– På grund av snön kom den igång senare än tänkt men det ska vara klart till sommaren. I höstas blev socklarna färdiga och nu ska putsen bytas. Det kommer att bli väldigt fint.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons