GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor gräsbrand på södra Öland

En gräsbrand på cirka 400 gånger 500 meter pågår på södra Öland just nu. Räddningstjänsten har stoppat den akuta spridningsrisken. Uppmanar lantbrukarna att ta med släckmöjligheter.
Öland • Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 22 juli 2021
Det är väldigt torrt i markerna just nu, en gräsbrand på södra Öland riskerade att spridas på grund av vinden.
Det är väldigt torrt i markerna just nu, en gräsbrand på södra Öland riskerade att spridas på grund av vinden.
Foto: Arkiv

Just nu rasar en gräsbrand på södra Öland mellan Parboäng och Näsby. Räddningstjänsten är på plats och släckningsarbetet pågår.

Branden ska enligt Trygghets- och larmcentralen vara 400 gånger 500 meter stor och spridningsrisken var till en början väldigt stor på grund av vinden, men räddningstjänsten har avgränsat den genom att börja släckningsarbetet utifrån kanterna.

Räddningstjänsten passar samtidigt på att skicka en uppmaning till alla lantbrukare på ön:

”Det är väldigt torrt i markerna just nu, så se till att ta med släckningsmöjligheter så som harvar eller stora vattentankar när ni ska ut och arbeta på fälten”.

Vid halvåtta-tiden på onsdagskvällen var branden under kontroll och enbart eftersläckning återstod.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer