Annons

Gott om nya p-platser vid eftertraktat bad i Grönhögen

Grinden upp mot badplatsen i kalkbrottet i Grönhögen är låst, då det inte skall stå parkerade bilar inom det som är ett vattenskyddsområde. Men Mörbylånga kommun har gjort iordning en alternativ p-plats för omkring 80 bilar.
Grönhögen • Publicerad 27 juni 2019
Bilden är från förra årets vildparkering vid kalkbrottet i Grönhögen vilken nu är ett minne blott. En ny parkering med tydlig skylktning är anlagd vid nerfarten till golfbanan och ett gångstråk upprättat.
Bilden är från förra årets vildparkering vid kalkbrottet i Grönhögen vilken nu är ett minne blott. En ny parkering med tydlig skylktning är anlagd vid nerfarten till golfbanan och ett gångstråk upprättat.Foto: Natalia Johansson

De nya parkeringsplatserna som Mörbylånga kommun har anordnat ligger direkt till vänster när man har svängt ner mot golfbanan, det vill säga mitt emot uppfarten till badplatsen. Det berättar fritidsutvecklare Matheus Tholin vid Mörbylånga kommun.

– Vi har skyltat ordentligt och vi har också anlagt ett gångstråk så att det skall bli smidigt att ta sig upp till kalkbrottet och den eftertraktade badplatsen. Det är inte särskilt långt att gå och på det här sättet löser vi det till det bästa.

Annons

Förra året saknades toaletter och soptunnor. Hur blir det i år?

– Vi har ställt dit både toalett och soptunna så det finns alla förutsättningar för att fjolårets nedskräpning inte skall upprepas. Vi har också satt upp skyltar som talar om vad som gäller på platsen, säger Matheus Tholin.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons