Annons

God vilja att vaccinera sig: Länet i topp - då är det drop in

Öland och Kalmar län är bäst i landet på att ta den tredje dosen vaccin mot covid-19. 55 procent av länets invånare över 18 år har tagit tre doser jämfört med 44 procent i landet.
Öland • Publicerad 28 januari 2022
Kalmar län ligger i Sverigetopp när det gäller andel vaccinerade personer.
Kalmar län ligger i Sverigetopp när det gäller andel vaccinerade personer.

Totalt har invånarna i Kalmar län tagit över en halv miljon vaccindoser, 507 317 doser på ett drygt år.

55 procent av länets invånare över 18 år har tagit den tredje dosen av vaccin, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik som gäller till och med 26 januari. Kalmar län har för närvarande den högsta vaccinationstäckningen av dos 3 i landet. För hela landet är siffran 44,3 procent.

Annons

Region Kalmar läns egen statistik visar att totalt 119 731 doser av dos 3 har getts i länet. Av befolkningen över 18 år har 66,1 procent antingen vaccinerat sig eller har en inbokad tid.

88,8 procent av länsborna över 12 år har tagit den första dosen vaccin och 86,9 procent två doser. Även där är Kalmar län över rikssnittet som ligger på 86,5 procent som fått en dos och 83,3 som fått två doser.

Onsdagen den 2 februari mellan klockan 13.00 och 15.00 är det drop-in-mottagning för vaccination på Färjestadens hälsocentral. Då finns möjlighet att ta en första, andra eller tredje dos. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst fem månader sedan andra dosen gavs.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons