Annons

God nyhet (!): DÅ öppnas Öland upp för foodtrucks – "Efterfrågat av många"

Massor av nya platser för torghandel och matvagnar. Kommunen öppnar för populär handel och schysst käk.
– Vi är väldigt glada över att kunna presentera detta, säger Per Gustafsson, gatu- och servicechef.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 18 maj 2021
Nu öppnas för snabbare mat i Färjestaden och Mörbylånga.
Nu öppnas för snabbare mat i Färjestaden och Mörbylånga.Foto: Arkiv

Mörbylånga kommun går nu ut med att från och med tisdagen den 1 juni kommer det finnas möjlighet att boka plats för torghandel och foodtrucks.

– Det här är något som varit efterfrågat av många näringsidkare under flera år och vi är väldigt glada över att kunna presentera detta, säger Per Gustafsson, gatu- och servicechef.

Annons

Food trucks har sedan innan varit en stor snackis, framför allt i Färjestaden. Gällande konkurrens kontra krögare och att hitta en bra plats – inte nere på hamnplan. Nu vigs fem platser vid gamla lokstallet. På södra hamnplan i Färjestaden kommer det vara möjligt att boka tio platser för torghandel.

– Med öppnande för fler verksamheter i hamn- och centrummiljöer hoppas vi från kommunens sida att skapa mer liv och rörelse på platserna när samhällsläget tillåter samt ett annorlunda och större utbud av varor och en naturlig mötesplats, säger Per Gustafsson.

”Annorlunda och större utbud av varor och en naturlig mötesplats”
Per Gustafsson

Även i Mörbylånga är förhoppningen att få dit food trucks – kommunen arbetar aktivt för att möjliggöra platser. På torget i Mörbylånga kommer det finnas fem stycken torghandelsplatser i utgångsläget.

– Vår förhoppning är att det här initiativet ska kunna skapa synergieffekter mellan torghandlare, matvagnsinnehavare och redan befintliga verksamheter på de respektive orterna, säger Peter Marklund, näringslivschef.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons