Annons

Går det bra för campingen går det bra för Öland!

Går det bra för de öländska campingplatserna går det också bra för Öland. Det är är en gammal såväl som ny öländsk sanning!
Öland • Publicerad 26 mars 2018
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Ölandsbladets pennledare
Ölandsbladets pennledare

Ölandsbladets marknadsföringspris 2018 går till organisationen Camping Öland.

2015 gick priset till Kay Wiestål, sedan har utmärkelsen i tur och ordning gått till Ölands Skördefest, 2016, och Borgholm 200 år, 2017. Vinner man Ölandsbladets marknadsföringspris då har man satt Öland på kartan, det ska vi ha klart för oss. För det finns många bra marknadsförare av vår ö.

Annons

I år hade det väl varit ”skandal”, vi tidningar gillar sådana ord, om inte Camping Öland fått priset.

Det var några lite tuffare år i början av 2000-talet för våra campingplatser på ön. Stök på 1990-talet gjorde att ungdomar under 25 år nekades tillträde till en del campingplatser. Det där satte sig i Sverige. Vi tappade många av de campare som ville ha lugnt, liksom vi också tappade de som varit under 25 år och som återvände med nybildade familjer till orter där de inte nekats tillträde tidigare.

De senaste åren har vindarna kraftigt vänt. Öland har blivit att räkna med igen och de öländska campingplatserna är en starkt bidragande orsak till att besökssiffrorna för Öland pekar uppåt igen.

Hårt arbete och miljoninvesteringar har gjort att öländska campingplatser blivit landets mest moderna och mest välbesökta.

Samtidigt ligger campingplatserna i framkant när det gäller miljöförbättrande arbete. Campingarna har dragit sitt står till stacken när det gällt att spara vatten. Från hela Sverige har ögon riktats mot våra campingar som använder havsvatten i stället för dricksvatten till att spola toaletter, samt klorerat havsvatten i poolerna. Det har funkat alldeles lysande och bidragit till en förbättrad miljö. Öland är i det här fallet Sverigeledande, ja, som oftast på campingsidan skulle man väl kunna säga.

Camping Öland är samarbetsorganet för de flesta av Ölands campingplatser. Från Ölandsbladets sida vill vi både prisa och samtidigt tacka organisationen för det arbete den gör. När det går bra för Ölands campingplatser, då går det bra för Öland.

Bättre marknadsföring än fantastiska campingplatser är svårt att få för Öland!

Peter BoströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons