GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Full fart på Lådbilslandet igen

Sommaren 2020 höll Lådbilslandet helt stängt på grund av pandemin. Denna sommar blir det öppet igen och därmed ges chansen för unga bilförare att ta Lådbilslandets eget körkort.
Löttorp • Publicerad 22 juni 2021
Efter midsommar öppnar Lådbilslandet i Löttorp igen.
Efter midsommar öppnar Lådbilslandet i Löttorp igen.Foto: Privat

– Vi öppnar måndagen efter midsommar och håller öppet till andra veckan i augusti, säger Victoria Andersson.

Det var Sune Lindman som byggde upp verksamheten och idag är det barnbarnet Victoria Andersson och dottern Anneli Lindman som driver Lådbilslandet.

Sune Lindman byggde den första lådbilen för skojs skull till barnen när han hade en affär i Södertälje. Han byggde flera och började åka runt med dem på marknader i hela Sverige. Sedan byggde han upp lådbilsland på två andra orter. En av dom är den anläggning som finns kvar på norra Öland.

Fakta

Lådbilslandet

Startades av Sune Lindman 1986 i Löttorp

Anläggningen är idag cirka 80 000 kvadratmeter stor

Alla 125 fordon har Sune Lindman byggt

Det finns miniatyrer av Öresundsbron och Ölandsbron i parken

De flesta lådbilarna drivs av bensin och går cirka 4 km/h

– Sommaren 2020 var Lådbilslandet i Löttorp helt stängt. Detta har givetvis påverkat oss enormt mycket. Inte bara ur ekonomiskt perspektiv utan även att det är extremt tråkigt för alla våra underbara ungdomar som skulle ha jobbat hos oss, säger Victoria Andersson.

– Sommarplanerna ser ungefär ut som vanligt. Vi kommer fortsätta med drop-in, men givetvis ha den pågående pandemin i åtanke. Med tanke på vår stora yta kommer det egentligen inte påverka oss med kvadratmetersregeln som regeringen tagit fram för nöjesfält. Om vi känner att det börjar tjockna på och uppstå trängsel kommer vi att bomma entrén.

– Vi är totalt väderstyrda, fortsätter hon.

När är det som mest folk?

– En mulen dag när man inte kan vara på stranden, då kommer man till oss.Vill man undvika trängsel ska man välja en solig dag när man kommer till oss.

Vilken åldersgrupp riktar ni er till?

– Främst 2-10 år.

Lådbilslandets skapare Sune Lindman flankerad av dottern Anneli Lindman och barnbarnet Victoria.
Lådbilslandets skapare Sune Lindman flankerad av dottern Anneli Lindman och barnbarnet Victoria.Foto: Carin von Post

På Lådbilslandet kör barnen bil riktigt i en uppbyggd miniatyrstad och med vägar som slingrar sig genom landskapet. Bilarna har riktiga motorer och kör på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar. T

– Vill du prova på annat mellan varven finns det ett minitivoli med karuseller, hoppborg, lekpark och hinderbana. En tur med tåget eller färja med flotte över vattendammen tillsammans med kompisarna är uppskattade nöjen, säger Victoria Andersson.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.