Frågetecken kring hamnen stoppar badhus: ”Stora oklarheter”

De som vill ha ett kallbadhus i Mörbylånga ser ut att få vänta. Osäkerheten kring hamnområdet gör att kultur och fritidsförvaltningen vill vänta.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga • Publicerad 4 november 2021
Det ser ut att bli ett nej till kallbadhus i Mörbylånga.
Det ser ut att bli ett nej till kallbadhus i Mörbylånga.Foto: Halfpoint

Ett kallbadhus någonstans längs kusten i Mörbylånga köping har föreslagits i ett medborgarförslag. Detta för att det blir allt mer populärt att bada året om.

Förvaltningen skriver i sitt förslag till beslut att kommunen försöker möta det ökade intresset för vinterbad genom att så länge isläget tillåter lämna badstegar vid Kalvhagen i vattnet. De menar också att ett kallbadhus skulle underlätta året-runt-badandet som en folkhälsofrämjande aktivitet.

De menar att det är svårt att motivera att lägga beräknade tre miljoner kronor på ett kallbadhus då ”det i nuläget råder stora oklarheter kring denna utveckling.”

Frågan tas upp på kommunstyrelsens sammanträde 9 november.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.