Annons

Förtvivlade ungdomar samlas vid olycksplatsen – som förvandlats till en minnesplats

Under fredagen har korsningen varit välbesökt av sörjande, nära och kära.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 25 februari 2022
Redan under förmiddagen var de första blommorna på plats för att hedra den omkomne 17-åringen.
Redan under förmiddagen var de första blommorna på plats för att hedra den omkomne 17-åringen.Foto: Mattis Andersson

Efter den tragiska dödsolyckan som skedde sent under torsdagskvällen har olycksplatsen vid korsningen Järnvägsgatan och Lundtorpsgatan förvandlats till en sorgeplats fylld av tomma blickar och bedrövelse.

När Ölandsbladet vid lunchtid på fredagen besöker platsen finns många sörjande där, framförallt ungdomar. Det är en lugn och tyst plats som förmodligen kommer att vara välbesökt hela helgen.

Flera sörjande ungdomar besöker minnesplatsen.
Flera sörjande ungdomar besöker minnesplatsen.Foto: Mattis Andersson
Annons

En plats för blommor har börjat växa fram längs med den stenmur som går bakom staketet de två ungdomarna kolliderade med. Stämningen är tryckt, även förbipasserande utstrålar ett vemod och samtidigt en stor respekt för platsen. Vid staketet har det städats och gjorts i ordning vilket gör att platsen nu kan ses som en fin minnesplats istället för olycksplats.

Under fredagseftermiddagen vårdas fortfarande 16-åringen på intensivvårdsavdelningen. 17-åringen konstaterades avliden kort efter olyckan.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons