Annons

Fortsatt eldningsförbud på Öland

Eldningsförbudet upphävs i delar av Kalmar län - men inte på Öland.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 28 juli 2020
Eldningsförbudet upphör i tre kommuner i norra länsdelen. Men på Öland består förbudet.
Eldningsförbudet upphör i tre kommuner i norra länsdelen. Men på Öland består förbudet.Foto: Roger Carlsson

Från klockan 12.00 tisdagen den 28 juli upphävs eldningsförbudet i delar av Kalmar län. Eldningsförbudet upphör i Västervik, Vimmerby och Hultsfreds kommun. I länets övriga kommuner kvarstår eldningsförbudet.

Alla kommuner i Kalmar län har haft eldningsförbud sedan den 30 juni och enskilda kommuner har haft eldningsförbud en längre period.

Annons

Länsstyrelsen och länets kommuner följer brandriskutvecklingen dag för dag för att se om det finns anledning att justera behovet av eldningsförbud. Allmänheten uppmanas att följa myndigheternas och mediernas kanaler löpande för aktuell information om rådande eldningsförbud.

Beslutet om att upphäva eldningsförbudet i delar av Kalmar län har fattats av respektive kommun.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons