Förstörd födelsedagsresa – kvinna kräver resebolag på flera hundratusen

Färjestaden Artikeln publicerades
Drömresan till Vietnam blev en mardrömsresa för den 60-åriga kvinnan och hennes familj som skulle fira högtidsdagen tillsammans.
Foto: Mattias Mattisson
Drömresan till Vietnam blev en mardrömsresa för den 60-åriga kvinnan och hennes familj som skulle fira högtidsdagen tillsammans.

Ett 60-årsfirande i Vietnam blev en mardrömsresa för hela familjen som skulle fira kvinnans födelsedag tillsammans.

Kvinnan hade sparat i flera år för att kunna ta med sina barn och barnbarn på en spännande resa. Åtta vuxna och fyra barn skulle tillbringa fjorton dagar på ett strandhotell i Vietnam.

– Hotellet valdes för att det låg i direkt närhet till privat strand, vilket var ett starkt önskemål då jag önskat fira min 60-årsdag med mycket sol och bad. Döm om vår förvåning när vi vid ankomsten mottogs med en illaluktande doft vid stranden.

Så skriver kvinnan i sin anmälan till ARN (Allmänna Reklamationsnämnden).

Familjen kunde konstatera att lukten berodde på att ett avlopp rann direkt ut i badvattnet, vilket gjorde att de inte kunde bada. Senare under vistelsen blev det än värre, då avloppsröret raserades helt.

Trots begäran att resebolaget skulle göra en vattenanalys så skedde inte det. Däremot tog familjen med sig vattenprov hem och skickade det för analys.

Utöver den illaluktande omgivningen blev nio av resans tolv deltagare matförgiftade, vilket också tas upp i anmälan till ARN.

Felen anmäldes till TUI dagen efter ankomsten men eftersom ingen ersättning har getts eller åtgärd vidtagits kräver kvinnan återbetalning av hela kostnaden för resan.

Efter hemkomsten har kvinnan omigen klagat till resebolaget och krävt ersättning eftersom hotellet inte motsvarade deras förväntningar. Hon menar att det var vilseledande marknadsföring då information om hotellet inte motsvarade verkligheten. Trots klagomål direkt till företaget har hon inte fått någon kompensation. Till ARN skriver hon att hon vill ha hela kostnaden för resan återbetalad.

– Vi önskar ersättning på hela resans belopp på 205 592 kronor plus anslutning på 16 212 kronor, då vi anser att hela min fantastiska 60-årsresa tillsammans med nära och kära som jag sparat till i flera år blev helt förstörd.