Annons

Första spadtaget för hyresrätter: ”Det här är bara början”

18 har satt upp sig på listor till 10 lägenheter. Intresset för att flytta in i en nybyggd hyresrätt i Rälla är stort.
Rälla • Publicerad 25 januari 2019
Första spadtaget i Rälla togs av Jonathan Warsén, Hjältevadshus, Staffan Larsson (c), Ilko Corkovic (s), kommunalråd och Sara Kånåhols (v).
Första spadtaget i Rälla togs av Jonathan Warsén, Hjältevadshus, Staffan Larsson (c), Ilko Corkovic (s), kommunalråd och Sara Kånåhols (v).Foto: Maria Brynielsson

Borgholms kommun har beslutat att bygga hyresrätter i både Rälla och Löttorp. Det första spadtaget till kommunens hyreshus togs i fredags förmiddag i Rälla.

Här saknas innehåll

Hyreshusen byggs efter att Sveriges kommuner och landsting och SKL har genomfört en nationell upphandling. Det innebär att kommuner kan bygga hyresrätter till en fastställd kostnad.

När hyresrätterna i Rälla är klara kommer de se ut som på fotot. Dock så kommer de ha en röd fasad istället.
När hyresrätterna i Rälla är klara kommer de se ut som på fotot. Dock så kommer de ha en röd fasad istället.Foto: Hjältevadshus
Annons

– De som nu ska byggas i Rälla kommer kosta mellan cirka 3 500 kronor till 8 000 kronor beroende på storlek. Det ska bli både ettor, tvåor och treor, säger Ilko Corkovic (s), Borgholms kommunalråd.

Hyreshuset i Rälla kommer byggas i en skogsdunge, nära till skola, buss, butik och övrig service.

– Inflyttning kommer ske i augusti och vi har fått investeringsstöd på 3.4 miljoner och det känns helt fantastiskt, säger Ilko.

Här saknas innehåll

Intresset för de kommande hyresrätterna är stort. Totalt ska det byggas tio lägenheter.

– Det är 18 som har satt upp sig på lista till dessa tio lägenheter och det märks att alla är positiva till att det investeras i Rälla, säger Staffan Larsson (c).

Vad är anledningen till att ni väljer att investera i hyresrätter i Rälla?

– Det är ett attraktivt område och det är bra för orten och kommunen. Våra tjänstemän har arbetat hårt med det här. Det här är en historisk dag. Vi har inte byggt hyresrätter i kommunen på 30 år, säger Ilko.

Jonathan Warsén från Hjältevadshus.
Jonathan Warsén från Hjältevadshus.Foto: Maria Brynielsson

När det är dags att börja bygga i Löttorp är inte klart. Ansökan om bygglov i Löttorp är inlämnad.

Här saknas innehåll

– Det här är bara början. Det finns externa investerare som är intresserade av att investera i fler hyresrätter i kommunen. Byggkranar är framtidstro, säger Ilko Corkovic.

Om det kommer byggas fler hyresrätter framöver i Rälla återstår att se. Mark finns intill där det nu ska byggas i början av året.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons