Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förskolan tvingas stänga: Många borta i personalen – ”Absolut sista vi vill göra”

Inte tillräcklig bemanning för att bedriva trygg och säker verksamhet.
Nu stänger Glömminges förskola fram till och med onsdag.
Viss verksamhet kommer att bedrivas på förskolan under tiden för barn vars vårdnadshavare har ett samhällsviktigt yrke. Bilden från annat tillfälle.
Viss verksamhet kommer att bedrivas på förskolan under tiden för barn vars vårdnadshavare har ett samhällsviktigt yrke. Bilden från annat tillfälle.
Foto: SbytovaMN

Ölandsbladet skrev tidigare på måndag förmiddag om distansstudierna på högstadiet i kommunen. Då sa David Idermark att det även att:

– Det är tajt med personal på en del förskolor då många är hemma av olika anledningar. Det är vård av barn, karantän, ja man är extra försiktig helt enkelt.

Men det är inga förskolor som behöver stänga?

– Nej, en stängning är det absolut sista vill göra. Det vi har gjort på några ställen är att be de så kallade 15-timmarsbarnen att stanna hemma tills det har lugnat ner sig.

Men att stänga en förskola är nu precis vad som måste göras. Glömminge stängs till och med onsdag 5 maj

”På Glömminge förskola är frånvaroläget bland personal så ansträngt att Mörbylånga kommun har beslutat att stänga förskolan"

Beslutet är fattat i samråd med rektor på förskolan

”Skäl till beslut är avsaknad av tillräcklig bemanning för att bedriva trygg och säker verksamhet.”

Mörbylångas hemsida står det att viss verksamhet kommer att bedrivas under tiden för barn vars vårdnadshavare har ett samhällsviktigt yrke.

"Skäl till beslut är avsaknad av tillräcklig bemanning för att bedriva trygg och säker verksamhet."

Läs mer