GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försenade restaurangbygget: Nya budet - då planerar man att öppna

När alla bygglov var klara rivstartade projektet hösten 2019, med ambitionen att öppna sommaren därpå. Drygt två år senare är restaurangen i centrala Köpingsvik fortfarande under uppförande.
– Pandemin bromsade upp allt, säger Ymridin Gashi från ägarfamiljen.
Köpingsvik • Publicerad 13 januari 2022 • Uppdaterad fredag 20:29
Byggnaden som uppförs i centrala Köpingsvik där restaurang Kronan låg tidigare, vilket den bevarade byggnaden till höger i bild fortfarande minner om.
Byggnaden som uppförs i centrala Köpingsvik där restaurang Kronan låg tidigare, vilket den bevarade byggnaden till höger i bild fortfarande minner om.Foto: Simon Karlsson

Långa stunder har bygget i Köpingsvik stått stilla, för att sen ta några kliv framåt och sedan återigen stanna upp.

Sommaren 2020 kom och gick utan att den planerade restaurangen, bageriet och lägenheterna var i närheten av att stå färdiga - trots att det hade varit ägarnas uttalade ambition. Sen flöt även sommaren 2021 förbi, utan att projektet hade rotts i hamn. Men det är inte övergivet.

– Vi har haft lite uppehåll under vintern men nu kommer vi dra igång igen, säger Ymridin Gashi från ägarfamiljen.

Varför har det tagit sån tid?

– Pandemin bromsade upp allt. Sen gick materialpriserna upp, allt gick upp, så vi har tagit det lite lugnt. Vi känner att vi får ta det i den takt som känns bra, fortsätter Ymridin Gashi, som bor i Malmö.

Foto: Simon Karlsson

Vad är ambitionerna i dagsläget?

– Vi har en tidplan som vi följer, och vi öppnar nog nästa sommar (2023). Det är inte lönt att öppna nu till sommaren med alla restriktioner och allt velande fram och tillbaka, så man inte vet vad som kommer att gälla.

Det handlar fortfarande om fem lägenheter på plan två samt bageri och restaurang på markplan.

Vilken typ av matställe det ska bli är Ymridin Gashi fortsatt hemlighetsfull kring, precis som han varit i tidigare samtal med Ölandsbladet.

– Det får bli en överraskning. Avslöjar jag det redan nu kanske någon hinner stjäla vår idé!, skrattar han.

Har ni tänkt ha öppet mer än under högsäsong?

– Vi siktar på att ha tre månader med fulla öppettider och sedan försöka ha verksamhet igång även vid exempelvis Skördefesten och andra helgdagar.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.