Företagsprofilens planerade satsning på Öland: Väcka liv i gammal stugby – ”Inte storslaget”

Sedan innan är företaget fastighetsägare till Ölands största padelanläggning. Nu är ett helt annat projekt på gång. En ekoby i närheten av öländska turistnavet.
Det är Ärevarvet Växjö AB och VD Hans Persson som ligger bakom.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Alvara • Publicerad 16 november 2021
Ekoby på gång i Alvara, söder om Böda. Bilden dock från ett annat ställe på Öland.
Ekoby på gång i Alvara, söder om Böda. Bilden dock från ett annat ställe på Öland.Foto: Binnerstam

Ansökan om förvärvstillstånd har nu kommit in till Länsstyrelsen gällande att ”renovera befintlig stugby och skapa en ekoby” i Alvara, söder om Böda.

– Jag vill inte säga för mycket innan det vunnit laga kraft, säger Hans Persson.

Såhär står det i ansökan: ”På fastigheten finns idag en stugby som har varit aktiv sedan 50–talet. Stugbyn består av åtta stugor på cirka 30 kvadratmeter och servicehus.”

– Stugbyn har legat i träda och tanken är att väcka det till liv igen.

Marken som tillhör fastigheten är uppdelad i två små skiften som totalt sett uppgår till cirka tre hektar.”

– Det kommer inte vara storslaget utan så enkelt som möjligt. Men vi tittar på lösningar nu och att säga mer i dagsläget blir bara vilseledande.

Ärevarvet har sedan innan två hus i Alvara, de hyrs ut som ”Hus för själen”. Företaget innehar även fastigheten där Padel Arena Borgholm AB sköter verksamhet och drift.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.