1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Företag vill satsa på SUP – ”En äventyrsaktivitet för alla”

Företaget Surf Dock vill satsa på en äventyrlig vattenaktivitet i Borgholm och frågar nu kommunen om möjligheten att disponera eller arrendera mark i staden.
En företagare frågar kommunen om möjligheten att arrendera eller disponera mark till en SUP-satsning.
Foto: Mattias Mattisson

Surf Dock har skickat en förfrågan till Borgholms kommun om att få disponera eller arrendera ett mindre markområde i sommar för sin verksamhet. Planen är att hyra ut SUP (stand up paddelboarding och tillhörande utrustning). Personerna bakom företaget har sedan tidigare erfarenhet av att bedriva vattensportverksamhet, då de har sysslat med wakeboard i Västerås.

– Vår målsättning är att verksamheten ska skapa ett mervärde för Borgholm genom att erbjuda en attraktiv och trendig motions- och äventyrsaktivitet för alla, skriver företagaren och fortsätter:

– För att SUP-uthyrningen ska bli populär och attraktiv behöver vi ett läge i direkt anslutning till havet där det finns mycket folk i rörelse.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Vidare nämns Vedkajen, Sjöstugeområdet eller Lilla Hamnkontoret som lämpliga placeringar.

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Öland

Covid 19: Länsstyrelsen ska ta fram plan för eventuella nya utbrott

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella om det uppstår nya utbrott av covid-19 i höst.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.