Annons

Flertalet busskurer borttagna även på södra Öland

Flertalet busskurer i Borgholmskommun har plockats bort, något som Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic reagerade starkt över. Nu har även flera busskurer i Mörbylånga kommun plockats bort.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga • Publicerad 19 augusti 2021 • Uppdaterad 20 augusti 2021
”Det finns väl en anledning till varför de plockas bort. Men jag förstår verkligen reaktionerna på det.” - Anna-Kajsa Arnesson (C)
”Det finns väl en anledning till varför de plockas bort. Men jag förstår verkligen reaktionerna på det.” - Anna-Kajsa Arnesson (C)Foto: Andreas Yngvesson

Även Mörbylånga kommun och södra Öland har fått busskurer bortplockade av Kalmar Länstrafik den senaste tiden. Det är heller inte första gången det händer i kommunen.

– Jag minns inte om det var den här mandatperioden eller förra. Men vi blev drabbade av det tidigare, och det är riktigt tråkigt, säger Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Annons

– Jag förstår verkligen reaktionerna. Åker man buss så uppskattar man ju såklart att det finns en busskur på platsen. Jag hade också reagerat om jag blev drabbad, fortsätter hon.

Det är Regionen som ansvarar för kollektivtrafiken, och huruvida det ska finnas en busskur på plats eller inte vid hållplatserna ligger på deras bord. Anna-Kajsa är öppen för att samarbeta med Borgholms kommun om de skulle vilja gå emot Kalmar Länstrafiks beslut att ta bort busskurerna.

– Nu vet jag inte exakt hur många busskurer det handlar om, men om vi vill protestera så måste vi vända oss till regionen. Och då vore det bäst om Borgholm och Mörbylånga gjorde det tillsammans. Vi får se om vi tar upp det i nästa vecka, säger Anna-Kajsa.

”Jag hade också reagerat om jag blev drabbad”
Anna-Kajsa Arnesson (C)
Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons