Annons

Flera covid–fall på kort tid: Ännu en klass får vara hemma från skolan

Smittspridningen ökar. Fler elever får vara hemma och plugga veckan ut.
Sjuorna är hemma sedan innan. Nu har andra klass på Östra skolan fått tre nya bekräftade covid-fall på kort tid.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 31 mars 2021
Även årskurs 2 på östra skolan får nu plugga hemma.
Även årskurs 2 på östra skolan får nu plugga hemma.Foto: Inna Polekhina

Enligt ett utskick till vårdnadshavare sent på tisdagen så bekräftades först ett fall under eftermiddagen och sedan två på kvällen för årskurs två.

”Utifrån smittspårning kan vi se att det finns en spridning i klassen. Eleverna som är bekräftade ikväll var i skolan i fredags”, skriver Östra skolans rektor Jessica Svärdh.

Annons

Flera i klassen har varit hemma sedan innan och inväntar provsvar. Klassen får plugga hemma veckan ut, onsdag och torsdag: ”för att kunna förhindra ytterligare spridning.”

"Eftersom vi tar till denna åtgärd för att förhindra spridning är det viktigt att eleverna inte träffas på fritiden och begränsar sina fritidsaktiviteter. Då några av dessa nämnda fall har haft nästan inga eller inga alls symtom gör att det är extra viktigt att begränsa umgänget även om man känner sig frisk.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons