Annons

Flaskposten: Bengt har fått svar – ”Vilken glädjefull överraskning”

Flaskposten lyckades ta sig ut genom flera trånga sund, ut ur fjorden, förbi de danska öarna och landade slutligen på en strand i Föra. Nu har Bengt kontakt med avsändaren.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Föra • Publicerad 20 mars 2021 • Uppdaterad 22 mars 2021
Systrarna Emma och Frida är nu 12 respektive 8 år gamla och var mycket glada när Bengt berättade för dem att han hade hittat flaskposten.
Systrarna Emma och Frida är nu 12 respektive 8 år gamla och var mycket glada när Bengt berättade för dem att han hade hittat flaskposten.Foto: Privat

Igår skrev Ölandsbladet om Bengt Anderssons spännande fynd. Flaskan som visade sig vara en flaskpost från nioåriga Emma i Danmark. Han skulle mejla henne och har nu fått svar:

”Hej Bengt!”

Annons

”Vilken glädjefull överraskning! Vi har tänkt mycket på flaskposten och om den någonsin kommer att bli hittad – men det blev den alltså efter en lång tid. Vi sjösatte flaskposten från Holbaek Färja som går mellan Holbaek och den lilla ön Orö där vi har sommarhus. Och därifrån har den alltså hittad en väg ut ur Isefjorden, seglat förbi Köpenhamn där vi bor till vardags. Det är riktigt roligt.

Vi skulle mycket vilja se på kartan exakt var den gick i land och kanske kan du berätta för oss om vi har skrivit ett datum det?

Tusen tack för att du tog dig tid att skriva tillbaka! Vi tycker det är riktigt roligt och det har verkligt gjort oss på bra humör”.

– Ja det är jättekul och har idag fått en bild på tjejerna. Jag har fått en jättefin kontakt med dom så det är väldigt roligt. De har också skickat koordinater från vart de skickade flaskposten och det är otroligt att den lyckades ta sig hit, säger Bengt Andersson.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons