Annons

Flaskpost hittad: Snårig väg till Öland – ”Jättespännande”

Den nioåriga danska tjejen Emma hoppades att flaskposten skulle nå jorden runt när hon kastade den i havet 2018. Den kom i alla fall till Öland.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Föra • Publicerad 19 mars 2021
Bengt Andersson, Ölandsbladet, flaskpost, Danmark, brev
Bengt Andersson, Ölandsbladet, flaskpost, Danmark, brevFoto: Privat

Bengt Andersson var på Alms Udde i Föra för att fågelskåda och när han skulle hem bestämde han sig för att gå längs stranden.

– Efter en stund såg jag en glasflaska vid strandkanten och tänkte att jag skulle ta hand om den så att inte korna som brukar gå där skulle skada sig.

Annons

Men då fick han se att det låg ett papper i den.

– Det var väldigt spännande och det tog dessutom en stund innan jag lyckades få ut brevet.

Det visade sig vara en flaskpost skickad av en tjej som heter Emma och bor på danska ön Orö, som ligger längst in i Isefjorden på västra Själland.

I brevet står följande:

”Käre du som finner denna flaskpost. Året är 2018 och jag är en tjej på nio år och jag heter Emma. Hos mig är min lillasyster Frida på fyra år. Vi bor på en ö som heter Orö och vi skickar denna flaskpost från Orö färja. Jag hoppas den här åker hela vägen runt jorden. Skriv gärna till mig”

– Jag tittade på en karta och flaskposten har verkligen haft en snårig väg till Öland. Bara att den har kommit ur fjorden är imponerande.

Mejladressen som Emma uppgav är lite svår att tyda men Bengt har provat att skicka till olika adresser.

– Det hade varit kul att få kontakt med henne. Hon hade hoppats att den skulle fara jorden runt och det gjorde den inte. Men den hamnade i alla fall på Öland.

Bengt Andersson, Ölandsbladet, flaskpost, Danmark, brev
Bengt Andersson, Ölandsbladet, flaskpost, Danmark, brevFoto: Privat
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons