Annons

”Flamman & Lågan” vinnare av Brinnovation

I januari 2019 lanserades Brinnovation, en idé- och innovationstävling för att hitta nya sätt att minska skador på liv, hälsa och egendom vid bostadsbränder. Eva Forsell, Cina Nilsson och Camilla Andersson från Öland kom etta med ”Flamman & Lågan” - ett innovativt utbildningskoncept för landets skolbarn.
Stockholm • Publicerad 23 maj 2019 • Uppdaterad 24 maj 2019
Cina Nilsson, Eva Forssell och Camilla Andersson vann ”Brinnovation” för sitt koncept ”Flamman & Lågan”. Förutom äran ger vinsten 100 000 kronor för att utveckla idéerna ytterligare.
Cina Nilsson, Eva Forssell och Camilla Andersson vann ”Brinnovation” för sitt koncept ”Flamman & Lågan”. Förutom äran ger vinsten 100 000 kronor för att utveckla idéerna ytterligare.Foto: Nora Lindell

Vinnaren presenterades i Stockholms Stadshus, i anslutning till firandet av Brandskyddsföreningens 100-årsjubileum.

- Med tävlingen har vi velat skapa en effektivare och bättre utveckling av framtidens brandsäkerhet och vi har mött ett stort intresse från institutioner och företag att bidra till tävlingens priser säger Thomas Gell, Forsknings- och innovationschef, Brandskyddsföreningen.

Annons

Juryns utlåtande för ”Flamman & Lågan”:

Vi bör tänka långsiktigt när det gäller brand och Flamman & Lågan börjar med att utbilda barnen. Genom ett resande teatersällskap i brandsäkerhet ”Flamman & Lågan - Rädda. Larma. Varna. Släcka” har de en lysande pedagogik, en perfekt blandning av praktik och teori och planen är att utveckla konceptet ytterligare.

– Det känns fantastiskt, helt magiskt, säger Cina Nilsson dagen efter prisutdelningen.

Hade ni förberett något tacktal?

– Nej, faktiskt inte. Vi tänkte att om vi vinner så tar vi det spontant då.

Vad händer nu med ”Flamman & Lågan”?

– Vi jobbar vidare och ska börja utveckla en app. Vi ska fortsätta vårt turnerade och se till att landets alla skolor får vårt utbildningsmaterial, säger Cina Nilsson.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons