Annons

Fiskaffär satsar på chark och minilivs

– Det här kommer att bli en succé.
Kårehamn • Publicerad 17 april 2019
Tomas Isaksson och Jonas Hedlund med några av de charkprodukter man numera kan inhandla i Kårehamn.Foto: Kenth Jönsson

Det säger Tomas Isaksson på Kårehamns Fisk & havskök, som till årets säsong utökar sortimentet med dels en charkavdelning, dels ett minilivs.

Tomas och Eva Isaksson startade sin verksamhet för 14 år sedan och det har gått över all förväntan:

Annons

– Det är helt sanslöst, säger Tomas Isaksson.

– Idag är vi sex årsanställda och 22 säsongsanställda. Vi öppnade den 4 april och har öppet till 8 januari nästa år, sen tar vi några månaders ledighet.

Nytt för i år en charkavdelning där öländska delikatesser samsas med kvalitetsskinka från Italien och Spanien.

– Det här har jag velat göra i några år, men vi har satsat på restaurangen istället. Men nu var det dags att få lite nytt i fiskaffären också,

I affären finns numera ett minilivs, som blivit väl mottaget av de bofasta och alla de deltidsboende som finns nära Kårehamn.

– Vi har basvaror, som mjölk, ägg och kaffe, säger Tomas Isaksson och tillägger:

– Vi är den enda livsmedelsaffären på hela östra Öland.

Nu ser han fram emot påsken, som förvandlas Öland till påskön.

– Påsken är startskottet for hela Öland.

Chark och minilivs är alltså årets nyheter. Men Tomas Isaksson har ännu för fler idéer för framtiden:

– Jag har tre till projekt som jag vill genomföra här i Kårehamn, säger Tomas Isaksson hemlighetsfullt.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons