Annons

Finn lugnet i Källa hamn

Sist blev Källa vald till Årets Ölandsby. Det senaste året har det hänt mycket på orten, inte minst i Källa hamn.
Källa • Publicerad 21 juni 2019
Flygfoto från Källa Hamn.Foto: M Kaller

– För 12 år sedan fick vi möjlighet att ta över Källa hamn efter att yrkesfisket avstannat. Här har vi byggt stugor dit våra gäster kommer för att koppla av samt att njuta av fågellivet och naturen, säger Stina och Lasse Börjesson.

I Källa hamn finns nio stugor, alla med fyra bäddar, wc, dusch och pentry där man kan bo direkt på kajkanten med fri sikt ut över sjön. Längst ut i anläggningen finns ett spa med bubbelpool på ett trädäck. Inomhus finns bastu och relax för de som vill umgås och koppla av.

Annons

– Från hamnen finns en fin vandringsled söderut längs med kusten genom Ölands unika natur. För den som vill cykla finns antingen cykelled eller mindre vägar att välja på med möjlighet att variera längd på turen. När man är här får man inte missa Källa gamla kyrka och naturreservatet på Högenäs orde, säger Stina Börjesson.

Under de senaste två vintrarna har anläggningen i Källa hamn framtidssäkrats. Kajerna har höjts och förstärkts. Marknivån har höjts och stugorna har fått nya entréer med handikappramper och trädäck.

– När vi ändå var i farten byggde vi även ett spa med bubbelpool, bastu och relax som är öppet både för våra gäster och för besökare utifrån, säger Lasse Börjesson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons