Annons

FILM: Klubbens storsatsning har invigts – ”Det är fantastiskt”

Ölands första klätteranläggning har invigts. Det handlar om en investering på 670 000 kronor. Detta är Ölands Klätterklubbs största satsning någonsin.
BORGHOLM • Publicerad 13 april 2018
Tea Frösemo, 7 år, och Albin Frösemo, 9 år, testade klätterväggen tillsammans med deras pappa Niclas Persson.
Tea Frösemo, 7 år, och Albin Frösemo, 9 år, testade klätterväggen tillsammans med deras pappa Niclas Persson.Foto: Alexander Jensen
Direkt efter invigningstalet provade kommunalrådet Ilko Corkovic (S) på att klättra och han tog sig ända upp.
Direkt efter invigningstalet provade kommunalrådet Ilko Corkovic (S) på att klättra och han tog sig ända upp.Foto: Alexander Jensen

I fredags eftermiddag invigdes Ölands första klätteranläggning i Tennishallen i Borgholm. Det är Ölands Klätterklubbs största satsning någonsin, totalt handlar det om en investering på 670 000 kronor. Allt har blivit möjligt tack vare stort ideellt arbete från föreningen och stöd från Borgholms kommun, Ölands Sparbanksstiftelse, Smålandsidrotten, Allmänna Arvsfonden och Sveriges Klätterförbund.

Invigningen inleddes med att Stefan Jansson, ordförande för Ölands Klätterklubb, höll tal.

Annons

– Det här är en unik satsning av en såhär liten klubb på Öland och det här är den enda anläggningen på Öland. Detta är en satsning främst för barn och ungdomar men även för seniorer. Efter att vi smygöppnade för en månad sedan har vi fått 40 nya medlemmar, i åldersspannet sex till elva år gamla, säger han och fortsätter:

– Framöver är tanken att vi ska synas mer och försöka nå ut till fler genom att vara aktiva på nätet och försöka att besöka skolor.

Sedan gavs ordet till Ilko Corkovic (S), kommunalråd i Borgholms kommun.

– Det är roligt att se och det är ett fantastiskt fint jobb som klubben har gjort. Det började med ett möte hos fritidsförvaltningen där klubben förklarade att de hade ont om lokaler och tider. Vi kom fram till att Squashhallen var dåligt utnyttjad och på den vägen är det, säger han och fortsätter:

– Kommunen har investerat 170 000 kronor. Vi insåg hur viktigt jobb föreningen gör för våra barn och ungdomar. Politikerna var eniga om att satsa på detta. Det här kommer att vara till stor glädje för många av våra barn och ungdomar.

Därefter fick Ilko Corkovic prova att klättra på väggen. Det var kämpigt till en början men sedan kom han igång och hade inga problem att klara väggen.

– Det blev lättare halvvägs då jag började använda benen mer. Det var väldigt kul och jag ska ta med mig mina barn.

Sedan sprang både barn och vuxna ut på den tjocka mattan och började klättra. För den som vill prova att klättra är det kvällarna på söndagar, måndagar, tisdagar och torsdagar som gäller.

– Första timmen är avsatt för barn och sedan får vuxna klättra, säger Eva Björkman, sekreterare i klätterklubben.

Ölands Klätterklubb är väldigt nöjda med den nya anläggningen.

Annons

– Det känns fantastiskt och helt ofattbart att vi lyckades. Nu får vi en helt annan tillgänglighet och möjlighet att få fler medlemmar. Vi har redan fått 40 stycken och det är jätteroligt, säger Louise Berglund, bidragsansvarig på klätterklubben.

På Ölandsbladets hemsida finns ett filmklipp från Ilko Corkovic klättring.

Stefan Jansson, ordförande för Ölands Klätterklubb, och kommunalrådet Ilko Corkovic (S), höll var sitt invigningstal.
Stefan Jansson, ordförande för Ölands Klätterklubb, och kommunalrådet Ilko Corkovic (S), höll var sitt invigningstal.Foto: Alexander Jensen
Klätteranläggningen är den enda av sitt slag på Öland och redan har Ölands Klätterklubb fått 40 nya medlemmar.
Klätteranläggningen är den enda av sitt slag på Öland och redan har Ölands Klätterklubb fått 40 nya medlemmar.Foto: Alexander Jensen
Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) får applåder när han kommer ner från klätterväggen.
Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) får applåder när han kommer ner från klätterväggen.Foto: Alexander Jensen
Tea Frösemo, 7 år, och Albin Frösemo, 9 år, tycker det är väldigt kul med klättring.
Tea Frösemo, 7 år, och Albin Frösemo, 9 år, tycker det är väldigt kul med klättring.Foto: Alexander Jensen

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons