Annons

Fick kungligt besök: Nyfikna på telefonkiosk och ”wifi–sniffers”

Kronprinsessparet på digitalt besök. Tyvärr får man tilägga…
– De längtar till Öland och vår vackra kommun, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 19 maj 2021 • Uppdaterad 20 maj 2021
Matilda Wärenfalk (S) och Ann Willsund träffade
Matilda Wärenfalk (S) och Ann Willsund träffadeFoto: Mörbylånga kommun

Samtalet med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel handlade om strandskydd, Agenda 2030 och vikten av att förhålla sig till miljömål och klimatfrågor.

– Dessutom pratade vi om vattensituationen som har varit en stor fråga i vår kommun de senaste åren och det nya vattenverket i Mörbylånga som Kronprinsessan Victoria var med och invigde för snart två år sedan, säger Ann Willsund, kommundirektör i pressmeddelandet.

Annons

Kronprinsessparet var nyfikna på kommunens innovationer som kommit till under pandemin, såsom wifi-sniffers på badplatser, telefonkiosk på Äppelvägen samt hur kommunen arbetar för att minska det digitala utanförskapet.

– Det var ett samtal med mycket engagemang. Kronprinsessparet uttryckte att de längtar till Öland och vår vackra kommun, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Det var ett samtal med mycket engagemang.”
Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Onsdagens digitala träff gjordes bland annat för att ta del av vilka effekter den pågående pandemin får i landet.

– Vi pratade bland annat om inflyttning, där vi ser en effekt av den pågående pandemin, att människor söker sig till oss. Livskvalitet och närheten till havet nämns som några av flera orsaker till att vilja flytta hit, säger Matilda Wärenfalk (S),

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons