Annons

Fiberinstallation på flera platser i Borgholms kommun

IP Only har öppnat kontor i Kalmar för att kunna förbättra sitt arbete på Öland.
Borgholms kommun • Publicerad 1 mars 2019
Arbetet med att lägga ner fiber i Borgholms kommun fortgår.
Arbetet med att lägga ner fiber i Borgholms kommun fortgår.Foto: Gunnel Persson

– Vi har insett att vi behöver jobba mer lokalt och regionalt med alla delar kring fiberinstallationerna. Numera har vi stärkt samordningen av alla delar från inköp och projektering till installation, säger Berndt Adolfsson, Regionchef Öst på IP Only.

– Det är oerhört positivt att fiberinstallationen sätter fart igen, säger Anders Magnusson, tillväxtchef på Borgholms kommun.

Annons

Borgholms kommun bygger inget fibernät i egen regi, utbyggnaden sker av privata aktörer.

I Borgholms kommun pågår nu arbete med fiberinstallation på flera olika håll. I Löttorp öst och syd är arbetet med etapp 1 i full gång och beräknas vara klart innan sommaren. Ambitionen är att etapp 2 ska vara klart under 2019. I centrala Borgholm startade arbetet den 15 februari och beräknas pågå fram till sommaren.

Områdena Löttorp Väst samt Kolstad/Bredsättra/Melösa är just nu under upphandling.

I Djupvik, Föra, Alböke och Kårehamn går försäljningen framåt och områdena planeras nu.

– Fibernäten främjar verkligen utvecklingen av vår kommun. Fler människor kan bosätta sig här, företag kan etableras och vidareutvecklas. Distansarbete kan öka och resorna minskas. Fibernäten är helt enkelt en förutsättning för ökad tillväxt, säger Anders Magnusson, tillväxtchef på Borgholms kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons