Annons

Fem standup-kvällar planeras: Favorit-komikern från Skåne återvänder

Sommarstrand må vara ett avslutat kapitel, men Sommarstandup planerar för fullt en roande comeback i Borgholm.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 9 februari 2022
Lars Magnusson och Jessica Persson arrangerar åter standup-kvällar i Borgholm i sommar. Arkivbild.
Lars Magnusson och Jessica Persson arrangerar åter standup-kvällar i Borgholm i sommar. Arkivbild.Foto: Michael Ståhl

Den första komikern som är klar för scenen i Stadsmuseets trädgård är Sveriges älsklingspåg Johan Glans, som uppträdde på Strand Hotell så sent som förra sommaren tillsammans med parhästen Özz Nüjen.

– Han kommer tisdagen den 5 juli, och sen blir det standup varje tisdag i juli och första tisdagen i augusti, berättar Lars Magnusson som arrangerar tillsammans med sambon Jessica Persson.

Annons

– Glans är det enda namn som är klart just nu, men det kommer bli fem underbara standupkvällar med en headliner och två supportkomiker varje gång. Sen kommer jag och Jessica vara konferencierer och köra lite standup ibland också, fortsätter Magnusson som hemma i Osby driver humorklubb och sätter upp nyårsrevyer med sambon.

Ni fick ställa in både 2020 och 2021, hur känns det inför den här sommaren?

– Det känns mycket tryggare nu, vi tror på det här 100 procent.

När släpps biljetterna?

– När alla artister är klara. Under mars månad, eller så snart det är klart.

Sommarstandup i Stadsmuseets trädgård arrangerades första gången 2016, då med endast en show: Henrik Schyffert. Därefter har bland annat Robin Paulsson, Ann Westin, Nisse Hallberg och Carl Stanley roat Borgholmspubliken. Publikrekordet sattes av Johan Glans 2019, som sågs av runt 400 personer trots att sittplatserna bara räcker till 300.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons